Bauhaus volgt ploeggenoot Colbrelli op als winnaar van Coppa Bernocchi Algemeen nieuws

Bauhaus volgt ploeggenoot Colbrelli op als winnaar van Coppa Bernocchi

Door Jannick van der Hooft 15 september 2019 | 16:24


Phil Bauhaus heeft in Italië de Coppa Bernocchi gewonnen. De Duitser was in de massasprint de snelste man, nadat de grote favoriet Elia Viviani even daarvoor zijn aanvalspoging zag stranden.

De vorige editie van de Coppa Bernocchi werd gewonnen door Sonny Colbrelli, maar de rappe Italiaan is dit jaar niet van de partij. Vijf renners wilden maar al te graag de renner van Bahrain-Merida opvolgen en gingen al vroeg in de aanval. Nikita Stalnov (Astana), Marco Landi (Gazprom RusVelo), Mauricio Moreira (Caja Rural), Alessandro Covi (Colpack) en Nicola Graziato (Sangemini) gingen op avontuur.

De vluchters konden lange tijd vooruit blijven, maar toch ontstond er wat onenigheid binnen de kopgroep. Covi, volgend jaar rijdend voor UAE Team Emirates, en Stalnov wisten het langst vooruit te blijven. Toch zou het duo hier al hebben geweten dat de winst niet voor één van hen zou zijn deze dag. Het peloton zat ze al op de hielen.

Viviani rekent niet op sprint en trekt ten aanval

Met nog vijftig kilometers op de teller ontplofte de koers. Een groep van acht renners met onder meer kersvers Europees kampioen Elia Viviani wist zich los te weken van de rest. Zij wisten een kleine voorsprong te vergaren, maar werden richting het einde toch nog teruggegrepen door hard werk van Bahrain-Merida.

Daarna kon het groepje aan overgebleven renners gaan sprinten voor de zege. Met alle verloren krachten was Viviani niet meer in staat om mee te doen, dus moest de aandacht uitgaan naar andere namen. Uiteindelijk was het Bauhaus die het werk van zijn ploegmaten succesvol kon afronden. De Duitser sprintte sneller dan Simone Consonni en Imerio Cima.

(Foto: Sirotti)

Uitslag Coppa Bernocchi 2019

1. Phil Bauhaus
2. Simone Consonni "
3. Imerio Cima +0.01
4. Alexander Konychev "
5. Damiano Cima
6. Alberto Dainese
7. Yevgeny Gidich
8. Edwin Avila
9. Riccardo Stacchiotti
10. Umberto Marengo


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws