[Update] Lefevere speculeert al: 'Jakobsen bijvoorbeeld in Giro, Bennett in Tour' Algemeen nieuws

[Update] Lefevere speculeert al: 'Jakobsen bijvoorbeeld in Giro, Bennett in Tour'

Door Bram van der Ploeg 30 oktober 2019 | 19:06


(21 september) Het is stil rond Sam Bennett. De Ierse sprinter toonde in de Vuelta a Espana andermaal zijn snelle benen, maar heeft op papier nog steeds een aflopend contract bij BORA-hansgrohe. Een transfer naar Deceuninck-Quick-Step is echter heel lastig, zo meldt Het Nieuwsblad.

Volgens de Belgische ochtendkrant heeft Bennett volgens de UCI en BORA geen aflopend contract, omdat hij mondeling al zou hebben toegezegd om te verlengen bij de ploeg. Een zogenaamd voorakkoord werd door kamp Bennett van tafel geveegd, maar het arbitragecollege van de UCI stelde BORA in het gelijk.

Bennett is dus helemaal niet vrij om te gaan en staan waar hij wil, op basis van een voorakkoord. Het Nieuwsblad speculeert al over een gang naar de arbeidsrechtback, het Internationale Arbitragehof of een eventuele afkoopsom richting BORA. 'Het is bekend dat Bennett en zijn agent lonken naar Lefeveres ploeg, waar de plaats van Elia Viviani vacant is. Slechts indien Bennett eruit geraakt, wordt Deceuninck-Quick Step een optie', zo valt te lezen.

Update - 23 oktober 2019 (14.50 uur): Bennett ziet ruildeal afketsen

Een ruildeal tussen Deceuninck-Quick-Step en BORA-hansgrohe is op niets uitgelopen, zo stelt Patrick Lefevere tegenover Cyclingnews. De Belg aast al maanden op Sam Bennett, maar BORA wil alleen praten over een overgang als het daarvoor Alvaro Hodeg terugkrijgt.

Lefevere ziet een ruil niet zitten, waardoor hij zal moeten wachten op de arbitragecommissie van de UCI. Zij zullen bekijken of Bennett een geldig voorakkoord heeft met BORA, waardoor hij voor 2020 nog vastligt. Op papier loopt het contract van de Ier nog steeds af na dit seizoen. 'Het is niet aan mij, maar aan Sam en BORA. Hij zegt dat hij geen contract heeft voor 2020, BORA zegt van wel. Ik wacht in mijn stoel, dat is alles wat ik kan doen.'

Update II - 30 oktober 2019 (08.21 uur): Transfer Bennett zo goed als afgerond

Er is na weken en maanden van onderhandelen en speculeren dan toch zo goed als een akkoord tussen Deceuninck-Quick-Step en Sam Bennett. Dat heeft Patrick Lefevere laten weten aan Het Laatste Nieuws. ‘Helemaal zeker ben je natuurlijk pas met een getekend contract in handen, maar het staat op afronden’, weet Lefevere te melden.

‘Ik vermoed dat ze bij BORA-hansgrohe bewust zo lang mogelijk hebben gewacht om Bennett nerveus te maken, zodat hij zou betalen. Maar dat ze uiteindelijk wel inzien dat je weinig kan aanvangen met een renner die je tegen zijn zin wilt houden’, lacht Lefevere, die toevoegt: ‘Ik ben in blijde verwachting.’

Bennett wordt de opvolger van Viviani bij de Belgische formatie. ‘Uiteraard hebben we met Jakobsen en Hodeg twee sterke spurters, maar ze zijn nog jong. Met 285 competitiedagen is het geen overbodige luxe om er drie te hebben.’

Update III - 30 oktober 2019 (19.04 uur): Lefevere plant Bennett voor de Tour

Sam Bennett krijgt bij Deceuninck-Quick-Step meteen een plek op de voorste rij. De Ier is volgens Patrick Lefevere het meest geschikt om in 2020 de Tour de France te rijden. 'Onze andere sprinters, Jakobsen en Hodeg, zijn een stuk jonger. Dan zou het misschien evidenter zijn dat Fabio Jakobsen bijvoorbeeld de Giro rijdt, Bennett de Tour doet en Alvaro Hodeg dan de Vuelta. We hebben nog tijd genoeg om de programma’s uit te werken. Ik ben voor Bennett alleen al blij dat er een doorbraak is', aldus Lefevere tegenover Het Nieuwsblad.

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws