Roglic vastberaden: 'Ik wil de Tour winnen, Giro past beter bij Dumoulin' Tour de France
Tour de France

Roglic vastberaden: 'Ik wil de Tour winnen, Giro past beter bij Dumoulin'

Roglic vastberaden: 'Ik wil de Tour winnen, Giro past beter bij Dumoulin'

Er is nog veel onduidelijk over waar Jumbo-Visma haar kopmannen laat rijden in 2020, maar Primoz Roglic neigt flink naar de Tour de France. Hij liet eerder al weten dat hij denkt naar Frankrijk te gaan en opnieuw spreekt hij die ambitie uit, waarbij hij ook hint naar de bestemming van Tom Dumoulin.

‘Ik weet nog niet zeker wat ik ga doen, maar ik wil de Tour winnen’, zegt Roglic vastberaden tegen Cyclingnews over 2020. ‘Het is de grootste koers ter wereld en nu ik een grote ronde heb gewonnen, is het mijn droom de Tour de France te winnen. Er is ook geen reden waarom de Tour ons niet zou liggen. Normaal pak ik tijd in een tijdrit, maar als je naar dit jaar kijkt heb ik ook geen problemen met bergen’, doelt Roglic op het gebrek aan tijdritkilometers.

Die tijdritkilometers zitten wel ruimschoots in de Giro d’Italia. Zou hij daar dan niet liever rijden? ‘Ik vind mezelf geen tijdritspecialist. Ik kan het wel, maar ik ben beter in de specialere tijdritten en niet de tijdritten die dertig kilometer vlak zijn. De Giro zou ook oké voor me zijn, maar ik denk dat de Giro nog beter bij Tom past’, aldus Roglic over zijn nieuwe ploeggenoot Dumoulin. (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws