Sterke Pedersen zet peloton te kijk en boekt overwinning in GP d'Isbergues Algemeen nieuws

Sterke Pedersen zet peloton te kijk en boekt overwinning in GP d'Isbergues

Door Jorn Schulting 22 september 2019 | 17:31


Mads Pedersen heeft de GP d'Isbergues gewonnen. De jonge Deen van Trek-Segafredo liet zijn medevluchters achter zich en zag het peloton nooit meer terugkomen. John Degenkolb werd tweede, Christophe Laporte was de derde man op het podium.

Alexis Gougeard, Pierre Goualt, Samuel Leroux, Théo Delacroix, Michael Guichard vormden samen met de Nederlander Elmar Reinders de vlucht van de dag. Zij kregen, mede door hard werk van Dimension Data, Total Direct Energie, Trek-Segafredo en Groupama-FDJ, niet veel ruimte van het peloton. 

Een grote valpartij, waar onder meer voormalig wereldkampioen Mark Cavendish bij betrokken was, zorgde voor een tweespalt in de grote groep, wat de achtervolging bemoeilijkte. Hier maakte Pedersen gebruik van door de oversteek naar de voorste groep te maken. De Deen ging erop, en niet veel later, ook over de eerste groep heen. 

De ploegen van de sprinters wisten zich niet op tijd te hergroeperen, wat de Deen de overwinning opleverde. Degenkolb won vervolgens de sprint van het peloton en klopte onder meer Laporte. De Fransman moest in eigen land genoegen nemen met de derde plaats. (Foto: Trek-Segafredo)

Uitslag GP Isbergues

1. Mads Pedersen
2. John Degenkolb +0.38
3. Christophe Laporte "
4. Emiel Vermeulen
5. Bryan Coquard
6. Alexander Konychev
7. Boris Vallée
8. Alex Kirsch
9. Evaldas Siskevicius
10. Dorian Godon


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws