Sagan: 'Van der Poel moet hoofd gebruiken. Je kunt niet altijd op instinct rijden' Algemeen nieuws

Sagan: 'Van der Poel moet hoofd gebruiken. Je kunt niet altijd op instinct rijden'

Door Bram van der Ploeg 03 oktober 2019 | 11:18


Peter Sagan denkt dat Mathieu van der Poel niet altijd zo kan blijven koersen zoals hij nu doet. De Nederlander valt graag aan, maar kwam zichzelf tijdens het WK in Yorkshire tegen in de finale. Sagan zelf is daarom ook meer sober op de fiets.

'Het was een mooie kans voor hem. Maar misschien was hij té gemotiveerd. Hij maakte een move en hij betaalde de rekening', zo stelt de Slowaak in het Algemeen Dagblad. 'Uiteindelijk is er wel een groot verschil tussen de mountainbike of de cross en wegwielrennen. Bij veldrijden en mountainbiken rij je een uur lang volle bak in je eentje. In wegwedstrijden heb je ervaring nodig. Je moet je hoofd gebruiken. Je kunt niet altijd op instinct rijden.'

Toch is dat wat Van der Poel dit seizoen vaak deed. Sagan verwacht dat de Nederlander steeds meer ogen op zich gericht krijgt. 'In het begin is alles makkelijk. Niemand kent je, niemand weet wat je kunt. Eén keer winnen: prima. Probeer daarna maar eens de tweede, de derde, de vierde keer te winnen. Dan begint het moeilijk te worden. De dingen veranderen als je eenmaal grote koersen gewonnen hebt. Dan ben je ineens favoriet, ligt de druk op je en let iedereen op je.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws