Roglic profiteert van verkeerd rijdende kopgroep in Tre Valli Varesine en wint Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Roglic profiteert van verkeerd rijdende kopgroep in Tre Valli Varesine en wint

Roglic profiteert van verkeerd rijdende kopgroep in Tre Valli Varesine en wint

Tre Valli Varesine is een prooi geworden voor Primoz Roglic. Hij kende een rustige dag in het peloton en plaatste één koelbloedige aanval in de laatste kilometer om de zege te pakken. Wel was er controverse, omdat een ijzersterke kopgroep verkeerd reed in de finale. Voor Roglic is het zijn tweede zege in korte tijd na een eerdere zege in de Giro dell'Emilia.

Valerio Agnoli, Michael Gogl, Davide Ballerini, Jose Herrada, Mattia Frapporti en Umberto Marengo vormden de vroege vlucht, maar deze vlucht werd strak gecontroleerd en was er vrij snel alweer aan. Al op zo’n 45 kilometer van de streep was het grootste gedeelte van de groep ingerekend. Alleen Gogl en Ballerini bleven nog over, tot op 36 kilometer van het einde de laatst overgeblevene werd ingerekend.

Elitegroep pakt voorsprong

Daarna volgden enkele aanvallen, met onder meer Wilco Kelderman actief, maar ook George Bennett, Rudy Molard en Daniel Martin mengden zich in de keiharde strijd. Dankzij de harde koers werd een grote kopgroep gevormd van een renner of vijftien met veel grote kleppers erbij van meerdere ploegen. Daardoor was het zoeken wie er in het peloton op kop moest rijden en kon de groep verder en verder uitlopen.

Op 23 kilometer van de meet besloot Luis Leon Sanchez uit de kopgroep aan te vallen op één van de vele heuvels van de dag. Intussen werd er ook in het peloton aangevallen door Bauke Mollema, Vincenzo Nibali en Alex Aranburu. Het drietal maakte de aansluiting bij de groep, die inmiddels 20 seconden achterstand had op Sanchez.

Achtervolgende groep rijdt verkeerd

Sanchez kreeg op dertien kilometer van de streep opeens flink wat meer ademruimte, omdat de achtervolgende groep met onder meer Mollema, Nibali, Teuns, Ulissi, Valverde, Formolo en Kelderman de verkeerde afslag nam op de rotonde in navolging van een motard en pas achter het peloton weer terugkwam. En dus was het peloton plots de eerstvolgende groep op 40 seconden van Sanchez.

Veel organisatie in het peloton was er niet en Astana leverde uitstekend afstopwerk. Toch wist INEOS het gat grotendeels dicht te rijden dankzij vooral Tao Geoghegan Hart. De taaie Spanjaard wist een paar seconden voorsprong te behouden tot in de laatste kilometer, toen Moscon, Fuglsang, Latour en Roglic over hem heen denderden. Roglic plaatste enkele meters later een nieuwe, vernietigende versnelling en werd niet meer teruggezien. Het peloton sprintte achter een juichende Roglic, die Jumbo-Visma's vijftigste zege van het seizoen verzorgde. (Foto: Sirotti)

Uitslag Tre Valli Varesine

1. Primoz Roglic
2. Giovanni Visconti +0.03
3. Toms Skujins
4. Andrea Vendrame
5. Sergio Higuita
6. Tiesj Benoot
7. Kristian Sbaragli
8. Tao Geoghegan Hart
9. Damiano Caruso
10. Tim Wellens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws