Colbrelli is de opvolger van Mollema op de erelijst van de GP Bruno Beghelli Algemeen nieuws

Colbrelli is de opvolger van Mollema op de erelijst van de GP Bruno Beghelli

Door Tom van der Salm 06 oktober 2019 | 16:22


Sonny Colbrelli heeft een mooi ploegenspel van Bahrain-Merida af weten te ronden in de Gran Premio Bruno Beghelli. De sterke Italiaan versloeg Alejandro Valverde en Jack Haig in een sprint met zeven renners die in de slotfase waren ontsnapt. 

Met de winnaar van vorig jaar, Bauke Mollema, en grote rondewinnaars Richard Carapaz en Egan Bernal aan de start vertrok het peloton vanuit Monteveglio voor de 193 kilometer lange koers. Drie renners kozen al snel voor de aanval en het peloton liet begaan. Stepan Kuriyanov, Tommaso Fiaschi en Emil Dima fietsen op die manier binnen dertig kilometer een voorsprong van ruim tien minuten bij elkaar. Voor het peloton het teken om in gang te schieten. Langzaam maar gestaag werd de voorsprong kleiner. Op veertig kilometer van de streep werden de dappere vluchters ingerekend, waarna de finale van start kon.

25 kilometer voor het einde wist een sterk zevental zich los te wringen uit het peloton, met onder meer Neilson Powless, George Bennett en Gianni Moscon. Enkele ploegen vertrouwden deze situatie niet en probeerden het gat toe te rijden, maar dit was buiten een sterke Powless gerekend. De Amerikaan van Jumbo-Visma plaatste een sterke aanval, terwijl ploeggenoot Bennett daarachter afstopte in een groepje met ook Moscon en Hugo Houle. 

Het plannetje van Jumbo-Visma liep echter in de soep, op vijf kilometer van de finish hergroepeerde het peloton. Dit was het sein voor een elite-zevental om het hazenpad te kiezen. Onder meer titelverdediger Bauke Mollema, voormalig wereldkampioen Alejandro Valverde en de sterke Bahrain-Merida tandem Garcia Cortina-Colbrelli waren niet van plan het tot een groepssprint te laten komen.

Behalve de vier eerder genoemden, maakten ook Jack Haig, David Gaudu en Guillaume Martin deel uit van het zevental dat om de zege mocht strijden. Bahrain-Merida was de enige ploeg met twee renners in de vuurlinie, en wist dit overtal perfect uit te spelen. De krachtspurter Sonny Colbrelli passeerde de finishlijn als eerste, gevolgd door Valverde en Haig. Mollema finishte als vijfde. (foto: Sirotti)

Uitslag Gran Premio Bruno Beghelli

1. Sonny Colbrelli
2. Alejandro Valverde ''
3. Jack Haig ''
4. David Gaudu ''
5. Bauke Mollema ''
6. Guillaume Martin ''
7. Ivan Garcia Cortina op 0.05
8. Andrea Pasqualon 0.07
9. Sep Vanmarcke ''
10. Jon Aberasturi ''

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws