Groenewegen sprint sneller dan Viviani en wint de Tacx Pro Classic 2019 Algemeen nieuws

Groenewegen sprint sneller dan Viviani en wint de Tacx Pro Classic 2019

Door Wesley van Bavel 12 oktober 2019 | 17:33


Dylan Groenewegen heeft in Zeeland zijn veertiende overwinning van het seizoen gepakt. In de regen sprintte hij na een goede lead-out sneller dan Elia Viviani en Arvid de Kleijn. 

Het peloton had een winderige tocht van ruim 204 kilometer voor de boeg. De Zeeuwse wegen voerde de renners van Middelburg naar Neeltje Jans. Vroeg in de wedstrijd waren het Daan van Sintmaartensdijk, Paul Rudys, Thijs de Lange en Adam Lewis die het hazenpad kozen. Samen reden zij een maximale voorsprong van vier minuten bij elkaar. Een bedreiging voor de favorieten konden zij niet vormen, want op twintig kilometer van de finish vond er een hergroepering plaats. Op naar een massasprint!

Het was Elmar Reinders die zich aan een ultieme poging waagde om een sprint te voorkomen. Hij probeerde de sprinters te verrassen door net voor de laatste kilometer een demarrage te plaatsen. De gele trein van Jumbo Visma raakte niet in paniek en kon Reinders bijtijds weer achterhalen. Na een perfecte lead-out van de ploeg wist Groenewegen naar de overwinning te sprinten voor Viviani en de Kleijn. (Foto: Sirotti)

Uitslag Tacx Pro Classic 2019

1.       Dylan Groenewegen
2.       Elia Viviani ''
3.       Arvid de Kleijn
4.       Mike Teunissen
5.       Christophe Noppe
6.       Roy Jans
7.       Andrea Pasqualon
8.       Jason van Dalen
9.       Filippo Fortin
10.   Zico Waeytens


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws