Pinot kiest voor ander programma in 2020; Ardennenklassiekers en Parijs-Nice Algemeen nieuws

Pinot kiest voor ander programma in 2020; Ardennenklassiekers en Parijs-Nice

Door Tom van der Salm 17 oktober 2019 | 18:09


Thibaut Pinot gaat volgend jaar met een andere voorbereiding dan de voorbije jaren de Tour de France aanvatten. De Groupama-FDJ-renner wil volgend jaar zijn opwachting maken in de Waalse klassiekers, weet CyclingPro. Daarnaast staat ook Parijs-Nice op zijn programma, gek genoeg voor de eerste keer in zijn loopbaan.

Tijdens de presentatie van het Tour-parcours liet Pinot aan CyclingPro weten uit te kijken naar de veranderingen. 'Ik ga het seizoen heel anders beginnen, met wedstrijden die ik nog nooit gereden heb. Dat vind ik leuk.' De afgelopen jaren koos de Fransman er telkens voor om de Tirreno te betwisten in plaats van Parijs-Nice, en de voorjaarsklassiekers volledig links te laten liggen. Dit terwijl Pinot wel uit de voeten kan in eendagswedstrijden, bewees hij vorig jaar met overwinningen in Milaan-Turijn en de Ronde van Lombardije.

Het hoofddoel voor Pinot is uiteraard de Tour, waar hij op revanche zal azen na zijn opgave dit jaar. Maar ook na 'La Grande Boucle' ziet de klimmer nog voldoende mogelijkheden. 'Ook het WK-parcours en dat van de Olympische Spelen moeten me liggen. Ik verheug me in ieder geval op volgend jaar.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws