Viviani via de baan naar 2020: 'Hoop Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem te winnen' Algemeen nieuws

Viviani via de baan naar 2020: 'Hoop Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem te winnen'

Door Jannick van der Hooft 18 oktober 2019 | 09:36


Na een lang seizoen op de weg is het nog niet over voor Elia Viviani. In Apeldoorn verschijnt de Italiaan op het EK baanwielrennen. Daar blikt hij alvast vooruit op zijn komende seizoen in dienst van Cofidis.

Bij Het Nieuwsblad praat hij over zijn ambities. Met de Olympische Spelen in Tokio in het vooruitzicht gaat hij het nóg drukker krijgen: 'Ik wil het allemaal combineren: weg en piste. Ik wil op niets inleveren. In het voorjaar ga ik ook nog Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem rijden. Die twee wedstrijden hoop ik eindelijk eens te winnen.'

De kans is groot dat Viviani één van de speerpunten is van Cofidis tijdens de Tour de France. Ondanks de weinige sprintkansen hoopt de sprinter ook daar te kunnen schitteren. Als hij moet kiezen, is hij toch duidelijk: 'Een Olympische medaille heb ik al, dat doel heb ik bereikt. Ik wil absoluut de Tour rijden. Het omnium is ook veranderd, dus ik heb deze keer ook niet zoveel voorbereiding nodig op de baanfiets. Een paar weken moeten volstaan.' (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Sigfrid Eggers)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws