'Gorilla' Greipel stelt pensioen jaartje uit en keert terug in de WorldTour Algemeen nieuws

'Gorilla' Greipel stelt pensioen jaartje uit en keert terug in de WorldTour

Door Wilbert van der Velde 05 november 2019 | 16:45


André Greipel keert komend seizoen terug in de World Tour bij Israel Cycling Academy. Zijn nieuwe ploeg maakte dit bekend via een persbericht. Het was de laatste tijd onduidelijk of Greipel zijn carriére nog voort zou zetten, gezien zijn tegenvallende prestaties van dit jaar. Eerder werd de Duitser gelinkt aan Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel. Uiteindelijk is het dus Israel Cycling Academy geworden.

Greipel is positief gestemd over de ontwikkeling die Israel Cycling Academy de laatste jaren heeft doorgemaakt. 'Israel Cycling Academy is een project voor de toekomst met veel gemotiveerde renners. Ik volgde de snelle ontwikkeling van de ploeg de laatste jaren en wilde daar graag deel van uitmaken, zeker gezien de ploeg volgend jaar op WorldTour-niveau koerst', aldus Greipel. Manager Kjell Carlström geeft aan dat de komst van Greipel belangrijke ervaring aan het team zal toevoegen, die nodig is om een uitdagend eerste jaar in de WorldTour goed door te komen. 'Zijn schatkist aan ervaring in de klassiekers en de sprints zal enorm worden gewaardeerd door zowel zijn ploeggenoten als de staf.'

De Duitse spurtbom is ondanks zijn mindere jaar optimistisch over de toekomst en ziet zichzelf zeker nog overwinningen behalen. 'Ik ben niet iemand die terugkijkt, maar wil me concentreren op de toekomst. Ik ken mijn kwaliteiten en ik zal mijn best doen om die zoveel mogelijk te benutten', zegt Greipel. Carlström sluit zich hierbij aan: 'We zijn er van overtuigd dat hij in 2020 bij ons zijn overwinningen zal behalen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws