Boogerd ziet inspirator in Van der Poel: ‘Echt een voorbeeld voor de jeugd’ Algemeen nieuws

Boogerd ziet inspirator in Van der Poel: ‘Echt een voorbeeld voor de jeugd’

Door Bram van der Ploeg 20 november 2019 | 14:12


Michael Boogerd ziet een belangrijke rol weggelegd voor Mathieu van der Poel. Althans, die rol heeft hij zichzelf toegeëigend. Volgens Boogerd zijn veel jonge jongens fan van Van der Poel, omdat hij spot met alle wielerwetten.

‘Het is echt nieuw wat Mathieu doet. Hij rijdt met z’n hart. Mijn zoon Mikai, die ook fietst, is groot fan van Mathieu. Hij is echt een voorbeeld voor de jeugd met zijn manier van koersen. Vorig jaar won hij de Ronde van Limburg door in de sprint Nacer Bouhanni te kloppen. Maar in die koers reed hij ook kilometerslang voor het peloton en bij elk klimmetje hoorde ik over de koersradio dat Mathieu voorop reed. Hij was gewoon aan het spelen en zichzelf aan het testen. Hij doet wat hij wil, is een liefhebber’, aldus Boogerd in Helden.

Boogerd benadrukt echter wel dat Van der Poel een speciale is en dat zijn rol niet zomaar te kopiëren valt. ‘Met de stormachtige ontwikkeling van Mathieu en Wout Van Aert, die het ook meteen laat zien op de weg, wordt nu geroepen dat het veldrijden de sleutel is. Maar in het verleden heb ik met genoeg renners gereden die ook goed waren als crosser, maar er op de weg geen ene pepernoot van bakten. Mathieu traint volgens mij ook niet veel harder dan de rest. Eerder wat minder hard. Omdat hij met crossen of mountainbiken in het weekend al vaak genoeg op de limiet zit.’

Boogerd denkt niet dat Van der Poel de Tour wint

De Tour de France winnen zou de status van Van der Poel helemaal de hoogte in laten schieten. Boogerd denkt echter niet dat hij dat ooit gaat bewerkstelligen. ‘Of hij ook voor het klassement kan gaan in een grote ronde, vind ik moeilijk in te schatten. Ik ben geneigd te zeggen dat de lange klimmen te lastig zijn voor hem. We moeten dus niet van hem verwachten dat hij in de toekomst ook nog even de Tour wint. Maar ja, in het geval van Mathieu zijn de wonderen de wereld nog niet uit.’ (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws