[Update] De Gendt en Wellens nu wel bezig aan tocht door barre omstandigheden Algemeen nieuws

[Update] De Gendt en Wellens nu wel bezig aan tocht door barre omstandigheden

Door Ward Hilhorst 24 november 2019 | 08:31


(21 november) Tim Wellens en Thomas De Gendt kunnen pas zaterdag vertrekken voor hun geplande fietsvakantie van zes dagen. De twee Belgen van Lotto Soudal fietsten vorig jaar na de Ronde van Lombardije terug naar huis en dat beviel geweldig. Deel twee van dat initiatief levert vooralsnog louter frustratie op.

De zogenaamde 'The Final Breakaway2' moest al van start gaan in Valencia, maar momenteel wachten de twee nog op het startsein. De Gendt kampt met een migraineaanval en de fiets van Wellens kwam niet heelhuids uit het vliegtuig. 'Fietsconstructeur Ridley gaat per expres een nieuwe fiets opsturen voor Tim. Die zou hier vrijdag al moeten zijn', zo vertelt De Gendt in Het Nieuwsblad.

Tegen die tijd moet De Gendt zelf ook hersteld zijn. Rest er nog één probleem; het is al flink koud in het fietsgebied Montanas Vacias. 'Dat hebben we onderschat. Deze trip was ideaal geweest eind oktober, begin november. Nu is het al bijzonder koud. De bedoeling is om zaterdag te starten en een aangepast parcours te volgen, zonder de hoogste toppen. We gaan de eerste rit zoals gepland starten in Teruel, maar we rijden iets verder naar de aankomstplaats van rit drie. Vanaf zondag kunnen we dan de route volgen zoals gepland. We willen er zeker nog iets van maken, maar een plezierreisje zal het niet meer worden.'

Update - 24 november 2019 (08.27): Wellens en De Gendt nu toch onderweg

'Een plezierreisje zal het niet meer worden.' Zo sprak Thomas De Gendt een aantal dagen terug. Toch zijn de twee dappere Belgen op de fiets gestapt en hebben ze de eerste etappe afgelegd. De omstandigheden waren zwaar. Het was koud en de mannen moesten zelfs een kwartier lang lopen door de sneeuw omdat het pad onbegaanbaar was geworden. Uiteindelijk werden ze wel beloond met een heerlijk haardvuur en een goed bord pasta. (foto: Instagram Wellens)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws