Boogerd: 'Zonder valpartij had Dumoulin denk ik ook geen topseizoen gedraaid' Algemeen nieuws

Boogerd: 'Zonder valpartij had Dumoulin denk ik ook geen topseizoen gedraaid'

Door Bram van der Ploeg 28 november 2019 | 15:05


Michael Boogerd vraagt zich af of Tom Dumoulin in 2019 had kunnen schitteren als hij in de Giro d'Italia niet tegen de grond was gegaan. De Nederlander liep een zware knieblessure op en zag zijn seizoen in mei al eindigen. 

'Al heel het seizoen liep het niet lekker. Het ging allemaal wat houterig. Niet slecht, maar ook niet top. Zonder die valpartij had hij denk ik ook geen topseizoen gedraaid', stelt Boogerd in gesprek met Wieler Revue. 'Toen hij voor de Giro terugkwam van hoogtestage deed hij het ook niet goed in Luik-Bastenaken-Luik, terwijl hij in 2018 in de finale nog meezat in Luik.'

'Ik ga er vanuit dat Tom terugkeert op het hoogste niveau. Het is zaak dat hij zich niet laat opjagen dat hij per se de Tour de France moet winnen. Hij moet gewoon wielrenner zijn en met plezier zijn sport beoefenen', zo vervolgt de oud-renner. Na zijn overstap naar Jumbo-Visma en de bekendmaking van de beide parcours is alleen nog de vraag waar Dumoulin gaat starten; in de Giro of de Tour? 'Natuurlijk zou het voor Dumoulin idealer zijn als er meer tijdritkilometers zouden zijn, maar als ik in zijn schoenen zou staan dan zou ik toch vol voor de Tour gaan.' (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Ennie Quipere
28 Nov 2019 om 17:13

Volledig eens met Boogerd. In de eerste etappe, een klimtijdrit ging hij er meteen al met boter met suiker in en was hij geen partij voor Roglic en enkele anderen.
Duidelijk is dat hij met zijn hoofd al elders was. De z.g. eerlijke, oprechte Dumoulin, benieuwd wie in een vroeg stadium al in de Italiaanse media uit heeft laten lekken dat hij wilde verkassen? Wellicht zijn zaakwaarnemer Rik van Dongen of diens broer van Arthur die bij Sunweb in dienst was en nu ook mag vertrekken naar Tom's nieuwe ploeg....?

Reageer


Meer nieuws