Exodus van renners en personeel bij Sunweb was een kwestie van 'doorselecteren' Algemeen nieuws

Exodus van renners en personeel bij Sunweb was een kwestie van 'doorselecteren'

Door Wilbert van der Velde 10 december 2019 | 10:10


Team Sunweb heeft niet het meest fijne jaar achter de rug; boegbeeld Tom Dumoulin vertrok naar concurrent Team Jumbo-Visma en een ware exodus van personeel en renners volgde. Ook boekte de ploeg slechts negen schamele overwinningen.  Deze gevolgen werden vaak gelinkt aan een té star regime bij de ploeg, maar hoofdrolspelers bij de ploeg hebben daar een ander beeld over.

Teammanager Iwan Spekenbrink stelt bij het AD dat het recente verloop juist een compliment is:'Dat de mensen die wij opleiden gewild zijn, dat is alleen maar goed.’ Daarnaast vindt hij veranderingen in het personeelsbestand ook een normaal gegeven binnen een organisatie en is het gewoon een simpele kwestie van 'doorselecteren',  met als doel om 'het niveau elk jaar een stukje hoger te krijgen', legt Spekenbrink uit.'

Ook, ex-trainer bij Team Sunweb, Hendrik Werner werd aan de tand gevoeld over de cultuur binnen de ploeg. Werner kennen we vooral van het vragenspel: gaat Dumoulin nou wel of niet op hoogtestage naar La Plagne, waar de communicatie niet altijd even goed was. De Duitse trainer erkent dat de werkwijze bij Team Sunweb soms wat 'knelt', maar ervoer ook de nodige vrijheid. 'Ik kon absoluut mijn visie volgen. Tegelijkertijd is het spel als trainer een heel grote puzzel en waren er bij Sunweb kleine beperkingen. Ik had mij graag óók met bijvoorbeeld voeding en krachttraining beziggehouden, maar daar is bij deze ploeg dan iemand anders voor', aldus de naar Bora-hansgrohe vertrekkende Werner. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws