Van Garderen gaat voor een persoonlijke primeur; rijden Giro-Tour-dubbel Algemeen nieuws

Van Garderen gaat voor een persoonlijke primeur; rijden Giro-Tour-dubbel

Door Gerrit van Loon 13 december 2019 | 10:03


Tejay van Garderen heeft er zin in. De halve Nederlander wil voor zijn team EF Education First volgend jaar zowel de Giro d’Italia als de Tour de France rijden. Dat doel stelt de renner zelfs boven de Olympische Spelen.

Het zou voor het eerst in de 11-jarige professionele carrière van Tejay van Garderen zijn dat hij Tour én Giro d'Italia rijdt. ‘Deze dubbel is interessant en werkt motiverend voor mij’, aldus Van Garderen tegen VeloNews. Deelname aan de Giro is zo goed als zeker. Hoe hij presteert in Italië is mede afhankelijk van deelname in Frankrijk.

Van Garderen (Nederlandse vader, Amerikaanse moeder), maakte zijn raceambities kenbaar op een trainingskamp in Calabasas, Californië. Hij oefent in het Santa Monica-gebergte. Door het verdwijnen van de Amgen Tour of California, heeft hij volgend jaar tijd om de Giro d'Italia te rijden.

De ambitie om ook nog op de Olympische Spelen te schitteren is er zeker. Maar daar hangt wat betreft de renner niet alles vanaf. ‘Ik verschijn aan elke start van de race waarin mijn team mij wil hebben rijden. Als ze me willen voor de Olympische Spelen, zullen ze mij selecteren. En als ze me daar niet willen hebben, is het ook goed’, aldus Van Garderen. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws