Van Vleuten legt het af tegen Hassan in strijd om titel Sportvrouw van het Jaar Algemeen nieuws

Van Vleuten legt het af tegen Hassan in strijd om titel Sportvrouw van het Jaar

Door Marijn van den Berge 19 december 2019 | 08:10


Annemiek van Vleuten heeft naast de titel Sportvrouw van het Jaar gegrepen. De wereldkampioene op de weg behoorde tot de drie atletes die streed om de prestigieuze titel op het Sportgala, maar werd niet gekozen tot de beste sportster van het jaar.

Van Vleuten had zware concurrentie van shorttrackster Suzanne Schulting en atlete Sifan Hassan. Die laatste ging er met de prijs vandoor na onder meer wereldkampioen hardlopen te zijn geworden op de 1500 en de 10.000 meter en daarmee geschiedenis schreef. Schulting pakte onder meer liefst negen titels op grote kampioenschappen op de shorttrack.

Van Vleuten won onder meer Strade Bianche, Luik-Bastenaken-Luik en de Giro Rosa, maar maakte het meeste indruk met een solo van meer dan honderd kilometer, waarmee ze op fenomenale wijze wereldkampioen werd.

Van der Poel enige wielrenner in de prijzen

Verder was er veel ander wielersucces op het sportgala. Baanbondscoach Hugo Haak wist Ajax-trainer Erik ten Hag en Sabrina Wiegman af te troeven voor de titel Coach van het Jaar. Handbiker en triatleet Jetze Plat pakte de titel Paralympisch Sporter van het Jaar. Mathieu van der Poel werd gekozen tot Sportman van het Jaar. De baansprinters moesten de Sportploeg van het Jaar-verkiezing laten aan de handbalsters. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws