Dumoulin op zijn plek bij Jumbo-Visma: 'Iedereen hier deelt zelfde passie' Algemeen nieuws

Dumoulin op zijn plek bij Jumbo-Visma: 'Iedereen hier deelt zelfde passie'

Door Ward Hilhorst 19 januari 2020 | 09:42


Tom Dumoulin is tegenover de NOS zichtbaar gelukkig door zijn overstap naar Team Jumbo-Visma. Hij is lovend over de professionaliteit van de ploeg. Daardoor ligt er een plan om zijn explosiviteit weer terug te krijgen. 'Gewoon even vol in die intervallen', aldus Dumoulin.

Er is al veel over de tweestrijd tussen Team Jumbo-Visma en Team INEOS gesproken. De Limburger heeft in ieder geval veel vertrouwen in de kracht van zijn gele ploeg. 'Ik heb echt het gevoel dat ik nu in een van de beste, of misschien wel dé beste, ploegen van het peloton rondrijdt, en ook wel thuishoor. En toch voelt het helemaal niet heel spannend, het is gewoon echt heel fijn.'

Dat heeft alles te maken met de passie die iedereen binnen de ploeg schijnt te hebben voor zijn of haar vak. En dat stopt niet bij de coureurs. 'Ik wil wereldkampioen worden, maar Mathieu Heijboer wil ook wereldkampioen trainen zijn. En de mecanicien die aan mijn fiets sleutelt wil wereldkampioen mecanicien zijn. Het is heel fijn als je allemaal diezelfde passie deelt. Je motiveert elkaar daardoor heel erg.' En de knie van Dumoulin? 'Dat is echt verleden tijd, ik kan er weer alles mee doen.' (Foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws