Ewan verslaat Viviani en zet reeks in opwarmer Tour Down Under voort Algemeen nieuws

Ewan verslaat Viviani en zet reeks in opwarmer Tour Down Under voort

Door Wilbert van der Velde 19 januari 2020 | 10:40


Caleb Ewan heeft zondag in Adelaide de Schwalbe Classic 2020 gewonnen. Het criterium geldt als opwarming voor de Tour Down Under en ging voorheen door onder de naam People’s Chocie Classic. Ewan troefde in de sprint Elia Viviani en diens sprintaantrekker Simone Consonni af en won het criterium voor de vierde keer.

Waar het criterium voor de meeste renners een warming-up is, ligt dat voor de sprinters net even anders. Het is de eerste krachtmeting tussen verschillende topsprinters en een mooie kans om de verhoudingen op scherp te zetten. In het begin van de koers reden verschillende kopgroepjes weg, maar het was voornamelijk Josef Cerny van CCC die in de aanval reed. In zijn eentje kon hij echter niet opboksen tegen de kracht en overmacht van de sprintersploegen.

Bij de aanvang van de laatste tien kilometer werd hij dan ook teruggepakt. Daarna probeerde onder andere Manuele Boaro om weg te rijden, maar dat mocht niet baten. Een massasprint lag in het vooruitzicht, dus de snelheid ging omhoog en het werd dringen geblazen om de voorste plekken in het peloton. Een valpartij kon niet uitblijven en die kwam er dan ook. Rappe mannen als Max Kanter en Marc Sarreau zagen hun kansen in rook opgaan. Het was Mitchell Docker die met nog enkele bochten te gaan de leiding nam in het peloton om de sprint voor zijn Noorse kopman Kristoffer Halvorsen aan te trekken. Het was daarentegen Ewan van Lotto-Soudal die in de sprint het Cofidis-duo Viviani en Consonni aftroefde. (Foto: Sirotti)

Uitslag Schwalbe Classic 2020

1. Caleb Ewan
2. Elia Viviani
3. Simone Consonni
4. Jasper Philipsen
5. Kristoffer Halvorsen
6. Alberto Dainese
7. Michael Mørkøv
8. Sam Welsford
9. Chris Lawless
10. Giacomo Nizzolo


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws