Tour Down Under verliest Hermans en mogelijk ook Yates; Viviani gehavend Algemeen nieuws

Tour Down Under verliest Hermans en mogelijk ook Yates; Viviani gehavend

Door Bram van der Ploeg 22 januari 2020 | 08:20


De tweede etappe in de Tour Down Under heeft enkele belangrijke slachtoffers opgeleverd bij een crash op anderhalve kilometer van de meet. Onder meer Ben Hermans en Simon Yates kwamen er niet goed vanaf.

Hermans twee maanden aan de kant door breuken

Israel Start-Up Nation meldt via de officiële kanalen dat hun kopman Hermans erbij lag. Hij kon zijn weg niet vervolgen en ligt dus uit de wedstrijd. In het ziekenhuis moest blijken wat de exacte schade was. Die blijkt flink, met een sleutelbeenbreuk, een breuk in de schouder en twee gebroken ribben, aldus Het Laatste Nieuws. Naar verluidt is hij zeker twee maanden zoet met de blessures.

Simon Yates 'kan amper trappen'

Yates liep bij de crash een diepe wond op op zijn linkerknie. De Brit reed nog wel de etappe uit, maar dat ging niet van harte. Hij zal later op de dag worden onderzocht en dan zal ook een beslissing worden genomen over zijn wedstrijd. 'Zijn knie is de grootste zorg, hij kan amper trappen naar de finishlijn', aldus ploegleider Matt White tegenover Cyclingnews

Viviani verliest huid, maar breekt niets

Tot slot lag ook Elia Viviani erbij, maar buiten een boos gezicht en veel verloren huid leek hij redelijk in orde. Hij liep in ieder geval geen breuken op.

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws