Porte doet gooi naar eindzege met winst in derde rit Tour Down Under Algemeen nieuws

Porte doet gooi naar eindzege met winst in derde rit Tour Down Under

Door Tom van der Salm 23 januari 2020 | 07:55


Richie Porte heeft zijn favorietenrol in de derde rit in de Tour Down Under waargemaakt met een dubbelslag. De Tasmaniër nam het heft vrijwel meteen in handen op de slotklim en reed iedereen uit zijn wiel. Robert Power werd tweede, terwijl Simon Yates de derde plek bemachtigde.

De derde rit zou wel eens een hele belangrijke kunnen worden voor de algemene rangschikking, zoveel was duidelijk. De aankomst lag namelijk bovenop Torrens Hill, een klim van zo'n anderhalve kilometer aan negen procent. De twee keer dat deze klim in het parcours van de Tour Down Under werd opgenomen, was deze meteen beslissend voor het eindklassement.

De bergkoning van afgelopen Vuelta, Geoffrey Bouchard, was echter niet van plan te wachten tot de laatste klim. Samen met thuisrijder Miles Scotson en de Canadees Guillaime Boivin vormde de Fransman de vlucht van de dag, die wederom kort werd gehouden door de mannen van Mitchelton-Scott en Trek-Segafredo in dienst van hun kopmannen.

Sprint richting voet van de klim, Porte bepaalt

Gezien het feit dat de steile slotklim een zeer korte onderneming is, is de plaatsing aan de voet zeer belangrijk. Wie te ver van achteren zit, kan het schudden. Het gehele peloton leek zich hiervan bewust en collectief stoven ze als gekken richting de slotkilometers. Jay McCarthy, een van de favorieten voor vandaag, crashte hard tijdens het opschuiven en zou geen rol van betekenis meer spelen.

De eerste die de klim opdraaide was Marco Marcato, die gelijk een gaatje pakte op de rest. Achter de Italiaan gooide Trek-Segafredo het tempo omhoog in dienst van Porte, die vervolgens zo'n beetje vanaf de voet zijn aanval plaatste. De Tasmaniër nam op een indrukwekkende manier snel afstand en reed vrij simpel naar de zege. Achter Porte spurtte Yates ondanks zijn knieblessure naar de derde plek, net achter Robert Power. Dylan van Baarle was ook present in dit groepje op vijf seconden van de winnaar en werd knap zevende. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 3 Tour Down Under

1. Richie Porte
2. Robert Power + 0.05
3. Simon Yates ''
4. Rohan Dennis ''
5. Diego Ulissi ''
6. Daryl Impey ''
7. Dylan van Baarle ''
8. Simon Geschke ''
9. George Bennett ''
10. Lucas Hamilton 0.13

Klassement na etappe 3 Tour Down Under

1. Richie Porte
2. Daryl Impey + 0.06
3. Robert Power 0.09
4. Simon Yates 0.11
5. George Bennett 0.14
6. Diego Ulissi 0.15
7. Simon Geschke ''
8. Rohan Dennis ''
9. Dylan van Baarle ''
10. Lucas Hamilton 0.23


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws