'Van der Poel is minder dominant, omdat hij in het Hol van Pluto reed' Veldrijden
Veldrijden

'Van der Poel is minder dominant, omdat hij in het Hol van Pluto reed'

'Van der Poel is minder dominant, omdat hij in het Hol van Pluto reed'

Mathieu van der Poel wint ook dit jaar bijna alles wat er te winnen valt in het veld, maar toch lijkt het allemaal nét iets minder flitsend te gaan dan afgelopen seizoen. Althans, dat vinden de heren van Kop over Kop, de wielerpodcast van Eurosport. Zij bespreken mogelijke scenario's waardoor dat kan komen.

Presentator Sander Valentijn heeft een vijftal mogelijke oorzaken opgenoemd, die door gasten Jeroen Vanbelleghem en Thijs van Amerongen bijna allemaal afgeschoten worden. 'Zo steekt hij volgens mij niet in elkaar', zo wordt veelvuldig gespeculeerd door de Belgische commentator. Dat argument gebruikt hij om de theorieën te weerleggen dat Van der Poel zich spaart (voor het wegseizoen of om geen gezeur te krijgen dat hij de cross kapot maakt). Ook wordt door beide heren uitgesloten dat Van der Poel de stimulatie van een goede Van Aert nodig heeft of dat de aanwezige concurrentie sterker geworden is.

Van Amerongen: 'Hij reed in het Hol van Pluto'

Wat volgens Vanbellegehem wél mee zou kunnen spelen, is dat Van der Poel te kampen heeft met de naweeën van een loeizwaar wegseizoen. Van Amerongen sluit zich daarbij aan: 'Hij heeft in het najaar natuurlijk nog veel koersen gereden in het Hol van Pluto. Prima dat hij daar reed, maar daardoor was zijn rustperiode vrij kort.' Volgens de ex-crosser is het daarna vrij moeilijk om nog te verbeteren tijdens het seizoen: 'Meestal blijf je dan wat hangen. Dat gaat immers ook tussen je oren zitten.' (Foto: ProShots)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws