Van Baarle wéér goed Down Under: 'Kunnen nu twee kaarten spelen' Algemeen nieuws

Van Baarle wéér goed Down Under: 'Kunnen nu twee kaarten spelen'

Door Bram van der Ploeg 23 januari 2020 | 10:00


Dylan van Baarle beschikt ook dit jaar over goede benen in Australië. De Nederlander werd vorig jaar al keurig zestiende in de Tour Down Under en daar lijkt hij dit jaar nog een schepje bovenop te gaan doen. 

Van Baarle kwam in de derde etappe, met aankomst in Paracombe, als zevende over de finishlijn. Daarmee klom hij naar plek negen in het klassement, op vijftien seconden van nieuwe leider Richie Porte. 'Ik voelde me de hele dag vrij goed. We kwamen pas laat van voren, waardoor we veilig aan de slotklim konden beginnen', zo analyseert hij na afloop.

Lees ook: Tour Down Under etappe 3 | Porte baalt van tegenwind, rivalen hoopvol

Ondanks dat Van Baarle voor zijn kopman Rohan Dennis reed, lonkt nu ook voor hem een top-10. 'Ik ging misschien iets te hard aan de voet van de klim, dus toen Trek overnam, zat ik al aan mijn limiet. Toen Richie ging, kon ik niet volgen. Ik heb daarna een strak tempo gereden voor Rohan en heb tot de finish door getrokken. Het is mooi dat we twee kaarten kunnen spelen. Mijn doel was om geen tijd te verliezen en dat is wat ik heb gedaan.' (foto: Sirotti) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws