Groenewegen klopt Jakobsen ondanks verprutste leadout in Ronde van Valencia Algemeen nieuws

Groenewegen klopt Jakobsen ondanks verprutste leadout in Ronde van Valencia

Door Bram van der Ploeg 05 februari 2020 | 16:06


Dylan Groenewegen heeft op waanzinnige wijze de eerste etappe in de Ronde van Valencia. De Nederlander leek volledig weg in de slotkilometer, was al zijn teamgenoten kwijt, maar rechtte in zijn eentje alsnog de rug. Fabio Jakobsen werd op de meet geklopt.

Ibai Azurmendi (Fundacion-Orbea), Cedric Beullens (Sport-Vlaanderen), Cristian Scaroni (Gazprom-Rusvelo) en Diego Pablo Sevilla (Kometa) waren de eerste vier renners van de ronde die aanvielen. Ze kregen meteen de ruimte en reden zo enkele minuten weg bij het peloton. Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick-Step pakten volgens de controle. Daardoor werd het gat nooit veel groter dan drie minuten.

Dat gaatje werd kleiner toen over halfweg koers de enige gecategoriseerde klim van de dag werd bedwongen. Op 41 kilometer van de meet was het verschil nog 1.27 minuten, maar op tien kilometer van de finish waren de laatste vluchters eraan voor de moeite. Nog steeds waren het Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick-Step die de leiding hadden.

Een late uitval van UAE-renner Edward Ravasi werkte niet, het werd gewoon sprinten geblazen. Jumbo-Visma was helemaal nergens meer te bekennen, maar dat maakte niets uit. Groenewegen stak zijn neus op tweehonderd meter al in de weg, reed op rechts iedereen voorbij en drukte zijn wiel net iets eerder dan Jakobsen over de finish. (foto: Sirotti 2019) 

Uitslag etappe 1 Ronde van Valencia 2020

1. Dylan Groenewegen
2. Fabio Jakobsen ''
3. Alexander Kristoff ''
4. Ben Swift ''
5. Juan Lobato ''
6. Jon Aberasturi ''
7. John Degenkolb ''
8. Luka Mezgec ''
9. Ivan Garcia Cortina ''
10. Lawrence Naesen ''

Klassement na etappe 1 Ronde van Valencia 2020

1. Dylan Groenewegen
2. Fabio Jakobsen ''
3. Alexander Kristoff ''
4. Ben Swift ''
5. Juan Lobato ''
6. Jon Aberasturi ''
7. John Degenkolb ''
8. Luka Mezgec ''
9. Ivan Garcia Cortina ''
10. Lawrence Naesen ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws