Sánchez wint met knappe aanval tweede etappe Murcia, Meurisse klassement Algemeen nieuws

Sánchez wint met knappe aanval tweede etappe Murcia, Meurisse klassement

Door Ward Hilhorst 15 februari 2020 | 16:42


Nadat Alejandro Valverde de koers kleur gegeven had, was het Luis León Sánchez die uit een sterk uitgedunde groep naar de winst kon soleren met een late aanval in de tweede etappe van de Ronde van Murcia. Xandro Meurisse bevond zich in de groep, dus hij won het eindklassement.

Ángel Madrazo van Burgos-BH en Riccardo Verza van Kometa Xstra Cycling Team sloegen de handen vroeg in de koers ineen en wisten een gat te slaan met de rest van de renners. Zij trapten in het begin hard door en reden vier minuten bijeen, waarna die voorsprong lang schommelde tussen de drie en vier minuten.

Op de voorlaatste en lastigste klim van de dag, op zeventig kilometer van de streep, plaatste oude rot Valverde een stevige aanval, net toen de kopgroep was teruggepakt. Hij kreeg Omar Fraile en Vicente Garçia mee, terwijl Xandro Meurisse een flink gat moest laten. De drie mannen kwamen samen boven, daalden samen af en begonnen ook samen aan de laatste klim op dertig kilometer van de meet.

CCC trekt door en pakt Valverde terug

Terwijl Valverde zijn vluchtmakkers loste, wist Lennard Kämna namens BORA-hansgrohe het gat te dichten, en als duo vervolgden ze hun weg. Op een minuut achter hun ontstond een mooi groepje met daarin Meurisse, Matteo Trentin, Sánchez, Josef Cerny, Garçia en Fraile. Op dat moment was er nog twintig kilometer te rijden, in licht dalende lijn.

Cerny zette zich op kop voor Trentin en gaf gas. Dit betekende dat Kämna en Valverde het konden vergeten, zij werden door de oranje brigade ingerekend. Als groep reden ze naar de finish, maar op een kilometer van de meet viel Kämna weer aan, waarna Sánchez een sterke counter plaatste. Hij bleef weg en pakte zo de overwinning in zijn thuiswedstrijd. (Foto: Sirotti)

Uitslag etappe 2 Ronde van Murcia

1. Luis León Sánchez
2. Omar Fraile + 0.07
3. Josef Cerny ''
4. Xandro Meurisse
5. Lennard Kämna
6. Vicente Garçia
7. Alejandro Valverde + 0.20
8. Felix Grossschartner ''
9. Matteo Trentin
10. Kamil Maleckie + 5.25

Eindklassement Ronde van Murcia

1. Xandro Meurisse
2. Josef Cerny + 0.11
3. Lennard Kämna + 0.17
4. Thibault Gernalec + 5.49
5. Nikita Stalnov + 5.58
6. Jefferson Alveiro Cepeda + 6.01
7. Héctor Carretero + 6.15
8. Sergio Garcia Gonzalez + 11.16
9. Antonio Jesus Soto + 11.45 
10. Adam de Vos + 12.45


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws