Prachtige derde plaats Van den Berg in Haut-Var; Bernard wint op Mont Faron Algemeen nieuws

Prachtige derde plaats Van den Berg in Haut-Var; Bernard wint op Mont Faron

Door Wilbert van der Velde 23 februari 2020 | 15:40


Julien Bernard heeft de aankomst op de Mont Faron in de Ronde van de Haut-Var gewonnen. De renner van Trek-Segafredo bleef over van een grote kopgroep. Nans Peters werd tweede en de jonge Nederlander Lars van den Berg bemachtigde knap de derde plaats. Nairo Quintana kwam niet meer in de problemen en won het eindklassement.

Grote kopgroep met Nederlander Van den Berg

Na de tweede etappe waar Quintana de concurrentie op de Col d'Eze degradeerde, beloofde de laatste etappe naar de Mont Faron (5,7 km aan 8,4%) op papier meer spektakel op te leveren. Na dertien kilometer vormde zich een kopgroep van twaalf man.

De namen: Van den Berg (Groupama-FDJ), Julien Trarieux (Nippo Delko One Provence), Jesper Schultz (Riwal Readynez Cycling), Julien Bernard (Trek-Segafredo), Adrien Garel (B&B Hôtels-Vital Concept), Samuel Leroux (Natura4Ever-Roubaix-Lille Métropole), Eddy Finé (Cofidis), Kenny Molly (Bingoal-Wallonie-Bruxelles), Nans Peters  (AG2R La Mondiale), Fabien Grellier (Total Direct Energie), Reinardt Janse van Rensburg (NTT Pro Cycling Team) en Nickolas Zukowsky (Rally Cycling).

Met nog honderd kilometer te gaan had de kopgroep een voorsprong van 4.30 minuten op het peloton. Waar het einde van de etappe erg zwaar is met de Mont Faron, viel de rest van de etappe erg mee. De voorsprong werd dan ook langzaam minder. Pas op dertig kilometer van de streep werd het verschil met drie minuten wat minder.

Kopgroep ontploft

Op twintig kilometer begon in de kopgroep de actie. Julien Bernard trok op een klimmetje hard door en kreeg in eerste instantie Eddy Finé met zich mee. De laatste moest echter snel passen. Op de derde plek reed de jonge Nederlandse stagair van Groupama-FDJ Van den Berg. 

Waar het peloton snel leek in te lopen op de koplopers, zorgde de aanval van Bernard er voor dat de voorsprong weer opliep naar drie en een halve minuut. De kans dat een vluchter ging winnen werd steeds groter.

Van den Berg rijdt ijzersterk

Achter Bernard verzamelde zich een groep van zeven renners, waaronder Van den Berg. De Fransman liet zich echter niet makkelijk terugpakken, want zijn voorsprong liep op naar 22 seconden. Het peloton ging het niet meer halen. Bernard begon aan de Mont Faron met een tijdsverschil van nog steeds meer dan drie minuten. Peters en de jonge Nederlander Van den Berg waren de enige die nog binnen de dertig seconden van de Trek-Segafredo-renner reden. 

Bernard behield zijn voorsprong en reed naar een mooie overwinning op de Mont Faron. Achter de Fransman werd Peters tweede en eindige Van den Berg op een hele knappe derde plek. Quintana kwam niet meer in de problemen en pakte zijn tweede eindzege van het seizoen.

Uitslag etappe 3 ronde van de Haut-Var

1. Julien Bernard
2. Nans Peters + 0.03
3. Lars van den Berg + 0.42
4. Kenny Molly + 1.18
5. Eddy Finé + 1.34
6. Reinardt Janse van Rensburg +2.10
7. Nairo Quintana + 2.15
8. Romain Bardet ''
9. Richie Porte ''
10. Tanel Kangert 2.32

Eindklassement Ronde van de Haut-Var

1. Nairo Quintana
2. Romain Bardet + 0.40
3. Richie Porte ''
4. Tanel Kangert + 0.57
5. Nicolas Edet + 0.59
6. Thibaut Pinot + 1.04
7. Nicolas Roche + 1.06
8. Julien El Fares ''
9. Fausto Masnada + 1.14
10. Atilla Valter + 1.10

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws