Lars van den Berg

Dit is de pagina van Lars van den Berg, een Nederlandse renner bij Groupama-FDJ. De Nederlandse klimmer reed en rijdt in dienst van Thibaut Pinot en David Gaudu. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van den Berg en houdt tevens zijn biografie bij!

lars van den berg

Lars van den Berg werd geboren op 7 juli 1998 in De Meern en is de broer van Marijn van den Berg.  Van den Berg reed van 2017 tot en met 2019 voor het Metec-TKH Continental Cyclingteam. Voor deze ploeg wist hij enkele mooie resultaten te behalen, zo werd hij in 2018 derde in Olympia's Tour en behaalde hij in 2019 een tiende plaats in de Ronde van Rhône-Alpes Isère. In 2020 maakte hij de overstap naar de opleidingsploeg van Groupama-FDJ. Na één seizoen bij de opleidingsploeg te hebben gereden maakte hij in 2021 de overstap naar de hoofdformatie. Tevens nam hij in 2021 deel aan zijn eerste grote ronde, hij eindigde als 64e in de Ronde van Italië 2021. Een maandje later kwam hij dicht bij de zege in Parijs-Camembert, waar hij vierde werd.

Van den berg komt dicht bij eerste profzege

2022 begon slecht voor Lars van den Berg door een zware valpartij in de Ronde van Algarve. De Nederlandse klimmer liep echter geen breuken op, maar reed verder een vrij grijs seizoen met een zestiende plek op de wegrit van het NK als zeldzaam hoogtepunt(je). In 2023 reed Van den Berg zowel de Giro als de Tour en kwam hij nog dichter bij zijn eerste profzege, maar in de Route d'Occitanie stak Simon Carr in Saint-Girons de loef de broers Lars en Marijn de loef af. De Italiaanse wielerronde reed hij echter niet uit vanwege maagklachten en koorts. La Grande Boucle reed hij wel uit in dienst van David Gaudu, maar zag hij de Fransman tekort komen voor het podium. 

Het begin van 2024 werd opgeschrikt door een nare ervaring bij Van den Berg. De renner verloor in de Faun-Ardèche Classic het bewustzijn en kwam ten val, maar kwam er zonder kleerscheuren van af.

Lars van den Berg Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties