Sagan traint niet, maar ligt lekker op het strand: ‘Heilige vuur is weg’ Algemeen nieuws

Sagan traint niet, maar ligt lekker op het strand: ‘Heilige vuur is weg’

Door Gerrit van Loon 27 februari 2020 | 08:13


Grootste afwezige bij de ras naderende Omloop het Nieuwsblad is toch wel Peter Sagan. De renner van BORA-hansgrohe stoomt zich met een hoogtestage in Colombia klaar voor het voorjaar. En daar denken Michel Wuyts, José De Cauwer en Thijs Zonneveld in de podcast ‘De Tribune: Wielervoorjaar.’ het hunne van.

Volgens de wielerjournalisten is het geen toeval dat het aantal zeges van Sagan een dalende trend laten zien. 12 zeges in 2017, 8 zeges in 2018 en slechts 4 zeges vorig jaar. ‘Ik denk dat Sagan het stilaan gehad heeft', vertelt Wuyts. ‘Als ik hem zie, zie ik vooral een eenzaam man, die vaak van huis is en zijn zoontje mist. Hij ziet zijn zoontje opgroeien via de sociale media.'

'Mocht hij effectief afhaken, zou dat een verlies zijn, want ik heb hem altijd geweldig geapprecieerd voor zijn instelling', vervolgt Wuyts. 'Het allermooiste zou zijn dat hij zich herpakt en dat hij meegaat in de opwelling die Van der Poel en anderen meebrengen. Dan zullen we wat meemaken! Ik hoop dus wel dat hij weer top wordt.’

Zonneveld; ‘Sagan vindt wegwielrennen en wielerleven vrij saai’

AD-journalist Thijs Zonneveld denkt dat niet. ‘Sagan heeft al een paar keer aangegeven dat hij het wegwielrennen vrij saai vindt, dat hij het leven van een renner saai vindt. Vanuit de buik van het peloton hoor ik ook dat hij op trainingsstage liever de mooiboy uithangt op het strand in plaats van te trainen. Ik heb hem onlangs kunnen interviewen en hij draait zijn antwoorden gewoon af. Ik heb niet het gevoel dat hij het heilige vuur nog heeft. Hij mag me verrassen, maar ik vrees dat hij aan zijn laatste jaren bezig is. Hij zei ook dat het niet alleen maar meer fietsen en winnen is. Hij is verantwoordelijk voor een hele ploeg. Ik zie dat dat een last voor hem is.’ (foto: Sirotti).

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

De Gieke Znoe
26 Feb 2020 om 11:43

Jammer maar begrijpelijk.. Ben altijd groot fan van Sagan geweest, balen dat we steeds minder van hem zien. Gelukkig komen er andere renners op die Saganiaans rijden, Van der Poel voorop :)

Reageer


Meer nieuws