Nibali beukt er op los in Drôme Classic, maar Clarke wint de sprint Algemeen nieuws

Nibali beukt er op los in Drôme Classic, maar Clarke wint de sprint

Door Wilbert van der Velde 01 maart 2020 | 16:33


Simon Clarke heeft de Drôme Classic in Frankrijk gewonnen. Na een wedstrijd die in een beslissende plooi werd gelegd door de vele aanvallen van Vincenzo Nibali, wist Clarke Warren Barguil en de Italiaan in de sprint te verslaan.

De kopgroep reed al snel weg en bestond uit drie mannen. Namens Team Arkéa Samsic zat Franck Bonnamour in de kopgroep. Hij werd vergezeld door Julen Irizar (Fundacion-Orbea) en Pier André Coté (Rally Cycling). De vluchters pakten een maximale voorsprong van 5.35 minuten. 

Slecht weer en hoog tempo teisteren peloton

De voorsprong van de kopgroep bleef zeer lang schommelen tussen de vijf en zes minuten. Het peloton werd door AG2R La Mondiale aangevoerd, maar zij hadden geen haast om het gat dicht te rijden. De Franse ploeg kreeg een handje toegestoken van Deceunick-Quick-Step en Cofidis. Op 65 kilometer van de streep namen de ploeggenoten van Julian Alaphilippe de leiding in het peloton. Vaste meesterknecht van de Fransman Dries Devenyns trok op de Mur d'Allex even flink door om de concurrentie te testen. Het mocht duidelijk zijn dat Alaphilippe de nodige ambities kende voor vandaag.

Het slechte weer en het hoge tempo over het heuvelachtige parcours maakten de wedstrijd tot een ware uitputtingsslag. Constant werden er meldingen van opgaves gegeven, waaronder die van Maurits Lammertink van Circus-Wanty Gobert. Met nog veertig kilometer te gaan moest Irizar zijn kompanen laten gaan. Het tijdsverschil was inmiddels gezakt naar 2.23 minuten en zou snel verder dalen. Het peloton wilde koers maken en dat was te merken, want binnen vijftien kilometer was het gat gedicht en konden de toppers los!

Nibali forceert beslissende kopgroep

Op de laatste lange klim van de dag was het Nibali die de registers opende. Hij kreeg Guillaume Martin en Sean Bennett met zich mee. De restanten van het peloton wisten echter terug te keren, maar de Haai van Messina dacht er anders over en ging nogmaals op een nieuwe helling. Clarke en Barguil konden goed volgen, maar topfavoriet Alaphilippe moest opvallend genoeg lossen. De Fransman heeft duidelijk nog niet de topvorm van 2019.

De drie leiders hadden met nog vijf kilometer te gaan een veilige voorsprong van dertig seconden op een groep achtervolgers. Barguil probeerde op het laatste steile heuveltje de twee nog te lossen, maar hij geraakte niet weg. Het werd een sprint tussen de drie mannen. De Australiër Clarke liet zijn snelle benen zien en legde Nibali en Barguil erop. (Foto: Sirotti, 2019)

Uitslag Drôme Classic

1. Simon Clarke
2. Warren Barguil ''
3. Vincenzo Nibali + 0.02
4. Guillaume Martin + 0.26
5. Benoit Cosnefroy ''
6. Gonzalo Serrano + 0.36
7. Julien Simon ''
8. Sean Bennett ''
9. Tanel Kangert ''
10. Julien Calmejane ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws