Spektakel in Parijs-Nice: Vluchter Tratnik op streep verslagen door Bonifazio Algemeen nieuws

Spektakel in Parijs-Nice: Vluchter Tratnik op streep verslagen door Bonifazio

Door Bram van der Ploeg 12 maart 2020 | 16:23


Niccolo Bonifazio heeft de vijfde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Italiaan van Total Direct Energie knalde in de massasprint in de laatste meters over dappere vluchter Jan Tratnik heen. 

De vlucht van de dag werd lang gevormd door vier renners. Ryan Mullen (Trek-Segafredo), Alexis Gougeard (AG2R), Tratnik (Bahrain-McLaren) en Anthony Turgis (Direct Energie) pakten snel minuten voorsprong. Na dertig kilometer koers stonden er al zeven minuten op de teller. 

Veel opgaves, peloton komt op gang

In het peloton werd lang rustig gecontroleerd en er kwam vooral melding van veel opgaves. Zo knepen onder meer Oliver Naesen en Pascal Ackermann in de remmen. Daar kwam later in de koers Michael Woods bij, na een harde crash. In het peloton nam vooral het Cofidis van Elia Viviani het heft in handen. Met nog honderd kilometer voor de wielen was het gat nog 4.55 minuten. Ook B&B Hotels-Vital Concept hielp een handje.

Toen Thomas De Gendt op 35 kilometer van het einde namens Lotto Soudal overnam, werd het gat snel kleiner. Nog geen tien kilometer later was er nog anderhalve minuut over. Tratnik en Gougeard waren vooraan de twee sterksten en bleven over toen het tempo omhoog ging. In het peloton werd het richting de finale toch nog koers toen Julian Alpahilippe na een tussensprint door trok. Hij werd overgenomen door Bob Jungels, Pello Bilbao, Jasper Stuyven, Kasper Asgreen en Nikias Arndt.

Tratnik blijft knap over, peloton jaagt

Asgreen toonde de sterkste benen, maar zijn energie werd niet beloond. Het peloton rekende de achtervolgers in en kon zo de jacht vervolgen op de leiders. Althans, leiders, Tratnik schudde in de laatste tien kilometer Gougeard van zich af. Met nog vijf kilometer te gaan had hij twintig seconden naar het peloton, dat de sprinters al langzaam naar voren bracht. Toch beten alle snelle motoren in het peloton zich stuk op de man van Bahrain-McLaren vooraan.

Met nog twee kilometer voor de wielen had Tratnik nog steeds veertien seconden over en hij had het voordeel dat Lotto Soudal de achtervolging kon staken na een lekke band voor Caleb Ewan. Team Sunweb ging volle bak op kop, maar Tratnik leek het te gaan halen. Het was uiteindelijk alleen Bonifazio die met een magistrale explosie naar de winst sprintte. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 5 Parijs-Nice

1. Niccolo Bonifazio
2. Ivan Garcia Cortina ''
3. Peter Sagan
4. Nacer Bouhanni
5. Hugo Hofstetter
6. Andrea Pasqualon
7. John Degenkolb
8. Elia Viviani
9. Bryan Coquard
10. Marc Sarreau

Klassement na etappe 5 Parijs-Nice

1. Maximilian Schachmann
2. Søren Kragh Andersen + 0.58
3. Felix Grossschartner + 1.01
4. Nils Politt + 1.05
5. Sergio Higuita + 1.06
6. Dylan Teuns + 1.09
7. Tiesj Benoot + 1.11
8. Mads Würtz Schmidt ''
9. Giacomo Nizzolo +1.15
10. Michael Matthews + 1.16


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws