Sinkeldam over opmerkelijke quarantaine UAE: ‘Konden elkaar makkelijk besmetten’ Algemeen nieuws

Sinkeldam over opmerkelijke quarantaine UAE: ‘Konden elkaar makkelijk besmetten’

Door Wilbert van der Velde 15 maart 2020 | 09:45


Ramon Sinkeldam zat lange tijd met zijn ploeggenoten van Groupama-FDJ in quarantaine in de Verenigde Arabische Emiraten. De laatste twee etappes van de UAE Tour werden namelijk vanwege het coronavirus afgelast. Op acht maart mocht Sinkeldam eindelijk naar huis. In de Podcast In Het Wiel van Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam doet hij zijn verhaal.  

Het begon allemaal op 27 donderdag februari, toen het nieuws van de afgelasting van de UAE Tour bekend werd gemaakt. ‘Wij werden in de nacht van donderdag op vrijdag gewekt en kregen het nieuws van de afgelasting vanwege een coronageval. Om vijf uur in de ochtend werden we vervolgens getest. Zaterdagochtend kregen we de uitslag en iedereen die negatief testte mocht zondag naar huis.’ Maar dat ging voor Sinkeldam niet door. Met zijn koffer al gepakt kreeg hij de boodschap dat hij niet weg mocht. Groupama lag namelijk op dezelfde etage als Gazprom, waar sprake was van één of meerdere positieve coronagevallen. 

Sinkeldam moest dus blijven en zag de meeste andere ploegen huiswaarts keren. Een opmerkelijke gang van zaken, want volgens hem waren er genoeg mogelijkheden voor de renners om elkaar eventueel te besmetten. ‘Vrijdagmiddag zaten we allemaal aan het zwembad en in de gym, zaterdag ook. Vervolgens werd zaterdagmiddag bekend dat het zwembad en de gym zouden worden afgesloten, maar tussen de test en de uitslag konden we elkaar makkelijk besmetten. We zaten gewoon allemaal te zweten daar.’

Sinkeldam over ploeggenoot: ‘Hij lag op zijn kamer te creperen’

Verder waren er binnen de ploeg van Groupama-FDJ ook genoeg opmerkelijke verhalen te vertellen. Te beginnen met Sinkeldam zijn ploeggenoot Miles Scotson, die eerder in de ronde al flink ziek werd. Waar Scotson de ronde niet verderzette en achterbleef in Dubai, ging de rest van de ploeg naar Abu Dhabi, waar ze uiteindelijk in quarantaine belandden.

‘Hij lag op zijn kamer te creperen’, vertelt Sinkeldam over Scotson. ‘Die is écht ziek zeiden we tegen de organisatie, dus test hem. Paar dagen later, Scotson mag naar huis. Die is nooit getest. Ook Bruno Armirail werd ziek en ging naar het ziekenhuis. Hij testte drie keer negatief en mocht gelijk naar huis.’ Verder ging Jacopo Guarnieri, ondanks paspoortchecks, gewoon mee met de meeste ploegen naar huis en toen was er nog kopman David Gaudu. ‘Hij lag niet op onze etage. En hij mocht juist niet weg omdat hij bij onze ploeg hoorde’, aldus Sinkeldam over zijn opmerkelijke tijd in de Verenigde Arabische Emiraten. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws