Dumoulin terug thuis na trainingsstage: 'Goed geworden in wachten' Algemeen nieuws

Dumoulin terug thuis na trainingsstage: 'Goed geworden in wachten'

Door Jannick van der Hooft 16 maart 2020 | 10:45


Tom Dumoulin moet door alle afgelastingen in het wielrennen zijn rentree nog een tijd langer voor zich uitstellen. Toch moeten we hem niet direct als grootste slachtoffer daarvan beschouwen, vertelt Stef Clement bij de NOS.

Dumoulin sukkelde vanaf de Giro d'Italia vorig jaar al met zijn gezondheid, dus heeft al te maken gehad met de nodige tegenslagen. Clement denkt om die reden ook niet dat de Jumbo-renner het grootste slachtoffer is van de gehele corona-crisis in het wielrennen: 'Het was bij hem een opeenstapeling van moeilijkheden. Hij zal nu gewoon doorgaan met scherpte opdoen door middel van hele zware trainingen. Hij heeft zelf gezegd: ik ben toch al negen maanden aan het wachten, ik ben er goed in geworden.'

Afgelopen weken zat Dumoulin nog op Tenerife voor een hoogtestage, maar inmiddels is de klassementsleider van de ploeg alweer thuis. Bij De Telegraaf liet hij eerder al weten erg bezorgd te zijn over de verdere gevolgen van het virus: 'Ik houd mijn hart vast voor wat er nog gaat komen.' (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws