Van der Poel: 'Klaar klassiekers voorrang te geven in veldritseizoen' Algemeen nieuws

Van der Poel: 'Klaar klassiekers voorrang te geven in veldritseizoen'

Door Jorick van der Noort 28 maart 2020 | 17:36


Als de klassiekers door gaan in november is Mathieu van der Poel bereid om daarvoor alles opzij te zetten. 'Ik hoop dat de klassiekers dit jaar nog doorgaan. Ik ben klaar om ze voorrang te geven in het nieuwe veldritseizoen', zegt de Nederlander in een kruisgesprek met Tom Boonen tegenover DHnet.

Hoe de koersen van de wielerkalender in 2020 vervult worden, is nog onbekend. Van der Poel hoopt dat de klassiekers dit jaar nog door zullen gaan. 'Ik zou niet degene willen zijn die ze allemaal herprogammeert.' Boonen vindt het geen goed idee om de klassiekers in het najaar te houden. 'Een Ronde van Vlaanderen in de herfst is niet langer een Ronde van Vlaanderen. Het is beter om dit seizoen te schrappen en volgend jaar opnieuw beginnen.'

Volgens beiden is het virus wel goed voor de mentale rust. 'Deze gedwongen stop is een kans om mentaal een beetje te ademen', zegt van der Poel. Ook Boonen ziet het van de positieve kant. 'Het is goed om een beetje te rusten, om onze agenda's leeg te zien', vindt Boonen. (Foto: Sirotti 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws