Van Aert ziet af in zware DeRonde2020, Teunissen komt wattages tekort Algemeen nieuws

Van Aert ziet af in zware DeRonde2020, Teunissen komt wattages tekort

Door Wilbert van der Velde 05 april 2020 | 18:41


Zondag werd de virtuele Ronde van Vlaanderen verreden en gewonnen door Greg Van Avermaet. Namens Jumbo-Visma deden Wout van Aert en Mike Teunissen mee. Ze konden met een achtste en negende plaats echter geen potten breken. Op de website van de ploeg delen ze hun ervaringen. 

‘Ik heb heel erg hard afgezien. Het was echt zwaar,’ vertelt Van Aert. Hij wijt zijn mindere optreden vooral aan een gebrek aan ervaring in de online fietswereld en dat uitte zich met name in een slechte start. ‘Door niet mee te zitten vanuit het vertrek verspeel je veel krachten, want in het wiel zitten heeft ook hier zijn voordelen.’ Desondanks kijkt Van Aert wel met plezier terug op de DeRonde2020. ‘Het was heel erg leuk om te doen en zeker een aangename ervaring.’

Ook Teunissen vond het een leuke ervaring, maar ziet voor zijn type renner minder kansen in het online fietsen. ‘Het is vooral een kwestie van veel vermogen leveren en hoge wattages trappen. Dat ligt mij toch net iets minder goed dan de pure hardrijders.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws