Van der Poel snapt Dumoulin en Sagan: 'Topsport meer dan sportieve aspect' Algemeen nieuws

Van der Poel snapt Dumoulin en Sagan: 'Topsport meer dan sportieve aspect'

Door Bram van der Ploeg 09 april 2020 | 14:34


Mathieu van der Poel merkt dat hij de grote kopman is bij Alpecin-Fenix en daar gaat hij tot dusverre goed mee om. Toch begrijpt hij ook dat bijvoorbeeld Peter Sagan en Tom Dumoulin moeite hebben met die rol als leider.

Sagan lijkt de laatste jaren wat af te vlakken en Dumoulin verruilde Team Sunweb voor Jumbo-Visma omdat hij niet meer de enige kopman wilde zijn. Van der Poel begrijpt dat wel. 'Omdat er veel meer bij komt kijken zodra je wat bekender wordt en resultaten rijdt. Topsport gaat tegenwoordig om veel meer dan enkel het sportieve aspect. Af en toe zouden alle bijbehorende verplichtingen eens mogen wegvallen, zodat je als renner alleen maar hoeft te koersen. Dus ja, ik begrijp het ergens wel', zo doelt hij in de nieuwe Cycling.be ook op de vele verplichtingen rond de koers.

Zelf is Van der Poel ook meer en meer te zien in tv-spotjes en wordt hij echt uitgespeeld als het gezicht van Alpecin-Fenix. 'Tot nu toe ervaar ik het allemaal nog niet als vervelend, het hoort er gewoon bij op dit niveau. Dat besef ik echt wel, hoor. En de manier waarop we er als ploeg mee omgaan valt ook best mee. Dat vind ik wel positief, want je ziet soms dat andere renners bijna elke week moeten opdraven voor een sponsor of iets anders. Het is uiteraard belangrijk om je sponsors te vriend te houden, maar de focus moet voor een renner in de eerste plaats wel op de sport liggen.'

Van der Poel: 'Voorbije maanden meer interessante vragen gekregen'

Zijn ploeg probeert er wel voor te zorgen dat Van der Poel zo min mogelijk verplichtingen heeft. Zo worden meer interviewaanvragen afgewezen en is de tijd voor één interview flink ingekort. 'Ja, de ploeg wilde dat zo, en op zich vond ik dat niet slecht. Dan verplicht je journalisten meteen ook om eens andere vragen te stellen en meer na te denken over wat ze willen weten. Ik heb de voorbije maanden alleszins meer interessante vragen gekregen dan in het verleden.' (foto: Proshots, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws