Aru aan de zijde van oude rivaal Nibali klaar voor cruciale maanden Algemeen nieuws

Aru aan de zijde van oude rivaal Nibali klaar voor cruciale maanden

Door Bram van der Ploeg 07 mei 2020 | 14:32


Vincenzo Nibali en Fabio Aru trappen de kilometers samen weg in Zwitserland, nu ze wachten op de herstart van het wielerseizoen. In gesprek met Corriere della Sera stelt Aru dat de twee het inmiddels goed met elkaar kunnen vinden.

Nibali en Aru fietsten tussen 2013 en 2016 samen bij Astana en toen werden ze regelmatig competitief tegenover elkaar gezet. Ze konden het niet geweldig met elkaar vinden, totdat Aru in 2016 zich bij de Olympische Spelen volledig leeg reed voor zijn landgenoot Nibali. Inmiddels lijken de twee zowaar vrienden. 'Ik heb in Vincenzo een vaste trainingspartner gevonden, nu we beiden vastzitten in Zwitserland', aldus Aru.

Nibali en Aru wonen allebei in Lugano en kunnen daar naar hartenlust hoogtemeters verteren. Ze treffen er tevens landgenoten Diego Ulissi en Alberto Bettiol. 'We hebben hier altijd buiten mogen trainen en hebben onszelf een vast schema opgelegd: twee sessies per week op de weg en twee sessies op de rollers.'

Aru: 'Ik weet dat ik mezelf moet bewijzen'

Nu we een wedstrijdprogramma hebben, hebben we weer een doel om naar toe te werken. Waar de ploeg (UAE Team Emirates, red.) mij ook naartoe stuurt, ik zal gelukkig zijn, ook als ik in plaats van de Tour naar de Giro ga. Ik weet dat ik mezelf moet bewijzen met een aflopend contract en ik kan niet wachten om dat te doen.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws