Colbrelli wil naar Tour: 'Team wordt wel rond Landa en Poels gebouwd' Algemeen nieuws

Colbrelli wil naar Tour: 'Team wordt wel rond Landa en Poels gebouwd'

Door Lex Kersten 12 mei 2020 | 18:50


Sonny Colbrelli had als doel om dit jaar goed te zijn in de Giro d'Italia en in de klassiekers. De renner van Bahrain Mclaren moet nu gaan kiezen, aangezien veel klassiekers tijdens de Italiaanse ronde worden verreden. Met zijn nieuwe ploeggenoten Wout Poels en Mikel Landa hoopt hij wel aan de start te verschijnen van de Tour de France.

De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn twee koersen die tijdens de Giro plaatsvinden. Ook Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race en Gent-Wevelgem worden tijdens de Giro d'Italia (3 oktober tot 25 oktober) verreden. Veel renners zullen daarin keuzes moeten maken, zo ook Colbrelli. De 29-jarige Italiaan is er nog niet helemaal zeker van wat hij gaat doen, maar neigt naar de klassiekers, zo laat hij aan Cyclism'Actu weten. 

Ondanks zijn voorkeur, maakt zijn ploeg de uiteindelijke keuze. 'Als ik wil slagen in de klassiekers, zal ik zeker de Giro d'Italia moeten skippen. Als de ploeg mij vraagt wat ik wil, ga ik wel twijfelen. Maar het verlangen naar de klassiekers is sterk.' Tijdens de Tour de France (29 augustus tot 20 september) missen de renners dit jaar bijna geen wedstrijden. Ondanks dat de ploeg volledig voor twee kopmannen in Frankrijk gaat, wil Colbrelli toch deelnemen aan de grootste ronde van het jaar. 'Het zal anders zijn dan andere jaren in de Tour. Het team wordt om Landa en Poels omgebouwd en houdt zich niet bezig met het sprinten. Ik kijk wel wat de ploeg beslist.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws