Van Aert schenkt Jumbo-Visma zege in Strade Bianche na fantastische solo Algemeen nieuws

Van Aert schenkt Jumbo-Visma zege in Strade Bianche na fantastische solo

Door Tom van der Salm 01 augustus 2020 | 18:42


Wout van Aert heeft na een waar man-tegen-man-gevecht de 2020-editie van Strade Bianche op zijn naam geschreven. De Belg schonk zijn ploeg Jumbo-Visma de zege na een verschroeiende versnelling op de laatste grindstrook, waar hij iedereen achterliet. Davide Formolo pakte de tweede stek, voor Maximilian Schachmann.

De Nederlandse veldrijder Corné van Kessel was de eerste die er een klap op gaf in de herstart van de WorldTour. Een schermutseling volgde, waarna hij uiteindelijk in een kopgroep belandde met Simon Pellaud, Nicola Bagioli, Quentin Pacher, Iuri Filosi en Benjamin Declercq. Met zijn zessen kregen ze een ruime minuut van het peloton.

Het was niet van lange duur. Na een ruim uur bleef alleen Pellaud over, doordat Astana in het peloton veel werk verzette op kop. Hij hield het lang vol, en zijn marge bereikte een maximum van vier minuten. Met ruim zeventig kilometer te gaan verloor hij een flink stuk van zijn voorsprong doordat Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe een aanval plaatsten. Ze kwamen niet weg, maar dunden het pak wel flink uit, tot een man of dertig. Pellaud werd even later gegrepen door toedoen van Bob Jungels.

Chaos met lekke banden en valpartijen

Bij dat dertigtal het gros van de grote favorieten. Sunweb moest echter lijdzaam toezien hoe twee van haar kopmannen op dat moment al uit koers verdwenen waren. Tiesj Benoot en Søren Kragh Andersen reden allebei lek en konden niet terugkeren bij de voorste groep, wat de beide goudhaantjes van Parijs-Nice tot opgave dwong. Even later reed ook Van der Poel lek, terwijl Alaphilippe ten val kwam, samen met Stefan Küng en Vincenzo Nibali. De twee topfavorieten konden echter weer aanhaken bij het stevig gereduceerde pelotonnetje. Net op tijd, want op 54 kilometer van de meet zou de scherprechter Monte Sante Marie opdoemen. In een topklassieker zijn het allemaal wel verspeelde krachten. 

Net voor de beroemde 11,5 kilometer lange gravelstrook muisde Simon Clarke er vanonder. De Aussie gaf op voorhand al aan tuk te zijn op een topprestatie in de Strade Bianche, en onderstreepte die bedoelingen met zijn aanval. Jack Bauer, Marcus Burghardt, Michael Gogl en Gorka Izagirre geloofden in het verhaal en maakten de oversteek naar de renner van EF Education First. Op de Monte Sante Marie trokken de toppers stevig door, met Jakob Fuglsang voorop. Een elitegroepje vormde zich.

Fuglsang voert oorlog, Van der Poel past

De Astana-Deen legde er flink de pees op, wat ervoor zorgde dat Alaphilippe en Van der Poel door het ijs zakten aan het staartje van de groep. Slechts een tiental strijders bleef over, met onder meer Wout van Aert en Alberto Bettiol bij de pinken. Let op, op dat moment was er nog vijftig (!) kilometer te gaan. De gemaakte schifting was echter nog steeds niet volledig naar de zin van Fuglsang, die nog maar eens versnelde en ditmaal niemand meekreeg. 

Achter de solo-onderneming genaamd Fuglsang vormde zich een groepje met Van Aert, Bettiol, Greg Van Avermaet, Schachmann en Formolo.  Dit kwintet moest ondanks het feit dat het stuk voor stuk klinkende namen zijn al snel een halve minuut toegeven op The Flying Dane. Ondanks de uitgebouwde voorsprong besloot de ervaren Fuglsang alsnog te wachten op zijn achtervolgers, al dan niet ingefluisterd vanuit de wagen van Alexandre Vinokourov. Leuk feitje: de teamauto van Astana botste even daarvoor op haar voorganger BORA-hansgrohe.

Renners tanken bij voor strijd in verschroeiende hitte

De hitte en het zware parcours, gecombineerd met de lange coronabreak, zorgde voor ontzettend veel slachtoffers in het Toscaanse land. De zes koplopers speelden hierop in en gaven elkaars benen (met de geruststellende voorsprong in het achterhoofd) wat rust in aanloop naar het komende vuurwerk. Een grote nationale favoriet, Nibali, had de koers ondertussen verlaten na twee lekke banden en een valpartij. De Siciliaan kampte met last aan zijn linkerhand.

Op de volgende sterrato-strook, inmiddels 24 kilometer verwijderd van het Piazza del Campo in Siena, was het andermaal Fuglsang op kop. Zonder noemenswaardige gebeurtenissen ging deze dirt road echter aan de kopgroep voorbij, terwijl een groepje met Zdenek Stybar tot op 45 seconden begon te naderen. Dat was het sein voor Schachmann om te versnellen. Van Aert volgde gezwind, de rest bleef zitten. 

De Duits-Belgische alliantie vloog samen de volgende gravelstrook op. Dat gold ook voor Fuglsang, voor wie de aanval van de twee tijdrijders gold als een rode lap. De Deense klimmer in Kazachse kleuren reed in één streep naar Van Aert en Schachmann, terwijl Van Avermaet definitief moest passen bij al het geweld. De Italianen Formolo en Bettiol konden wel aansluiten.

Bettiol opent finale, Van Aert dropt bom

De volgende die zijn kans rook was Bettiol, maar de winnaar van de Ronde van Vlaanderen zag het gat gedicht worden door Van Aert. Met zijn vijven trokken ze naar de laatste grindsector, waar de beslissing wel eens zou kunnen vallen. Degene die het bal opende luisterde naar de klinkende naam van Van Aert, die krachtig wegreed bij zijn opponenten. All-in, niks bluffen! Bettiol rondde de top als tweede, terwijl Fuglsang naar het schijnt zijn kaarten te vroeg op tafel heeft gegooid. 

Een twaalf kilometer lange tijdrit naar Siena moest volgen, terwijl achter de oersterke Belg Schachmann, Bettiol en Formolo de achtervolging aangingen. De klit kwam er echter al snel in bij de drie, wat in het voordeel speelde van de eenzame stoomwals Van Aert. Zes seconden werd zeven, zeven werd acht en acht werd al snel twaalf. Het was voor de Jumbo-Visma-renner nog wel zaak om krachten over te houden voor de ultrasteile slotkilometer in Siena.

Nagelbijtende slotfase in en rondom Siena 

Bettiol moest op een strook vals plat passen door toedoen van het beulswerk van Schachmann. Dit was niet voor niks, want de Duitse kampioen kwam met zijn Italiaanse truiencompagnon Formolo ook dichter bij koploper Van Aert. Plots ging Formolo echter rechtop zitten, wat erop leek te duiden dat hij vooral op de diensten van zijn maat Schachmann rekende.

Op drie kilometer van de meet bedroeg de voorsprong van Van Aert nog altijd vijftien seconden, terwijl de twee nog altijd wat punch achter de hand leken te houden. Met 25 seconden voorgift dook hij de pittoreske straten van Siena in, al zal de Vlaming daar weinig oog voor hebben op deze warme zomerdag. 

De dreiging van Schachmann en Formolo werd met die ruime voorsprong grotendeels al teniet gedaan, maar de Belg moest nog altijd naar de meet, iets waar hij bij zijn derde plek van enkele jaren geleden nog moeite mee had door een valpartij van vermoeidheid in de slotmeters. Ditmaal was het echter niet van dat, Van Aert sloop als een leeuw (met een leeuwenhart, kijkend naar waar hij vandaan komt) naar de finishboog. Wat een overwinning, wat een overwinning! (foto: Sirotti)

Uitslag Strade Bianche 2020:

1. Wout van Aert
2. Davide Formolo + 0.30
3. Maximilian Schachmann + 0.32
4. Alberto Bettiol + 1.31
5. Jakob Fuglsang + 2.55
6. Zdenek Stybar + 3.59
7. Brent Bookwalter + 4.24
8. Greg Van Avermaet + 4.27
9. Michael Gogl + 6.47
10. Diego Rosa + 7.45

Lees hier het liveblog van Strade Bianche 2020 terug:

Laadt de liveblog even niet, druk dan op F5!

Live

Laden ..
Dit live blog is gestopt.

Fijne avond!

We gaan de liveblog afsluiten, ons verslag komt straks online! Geniet u vooral na op deze zomeravond!

Bettiol vierde

Bettiol heeft een topkoers gereden en komt binnen op plaats vier

Formolo tweede

Formolo eindigt voor Schachmann op een halve minuut!

Van Aert wint!!

Wout van Aert pakt de Strade Bianche van 2020!

0,5 km

Van Aert kijkt om, dat geeft vertrouwen. Hij is boven, nu alleen nog dat stukje afdalen!

0.5 km

Hij lijkt het te gaan halen!

0.7 km

De twee achtervolgers kijken naar elkaar! Op deze manier komen ze te laat...

1 km

Van Aert begint aan de slotklim!

1.4 km

Schachmann doet niks meer, Formolo moet het opknappen. Op dit moment is het ruim twintig seconden!

2 km

Het is nu handgeklokt zestien seconden. Van Aert lijkt hier te gaan winnen!

3 km

Van Aert in de beugels naar beneden, de benen krijgen even rust.

3 km

Het gat lijkt te groeien! Formolo rijdt beduidend minder hard dan Van Aert...

4 km

Schachmann en Formolo lijken weer vrienden, maar de Italiaan geeft niet alles!

5 km

Een laatste slok voor Van Aert, zo licht mogelijk naar die muur!

5 km

Van Aert draait de pedalen nog stug rond, maar Formolo kijkt naar Schachmann!

5 km

Nog maar een klein stukje! De twee mannen zien hem rijden!

6 km

Het schommelt rond de tien seconden. Aan de voet zal de Belg iets nodig hebben!

7 km

Schachmann snoept er op een steile strook twee seconden vanaf. Formolo neemt niet over.

8 km

Bettiol moet de twee anderen laten gaan!

8 km

Veertien seconden nu! Gaat het genoeg zijn?

9 km

Twaalf seconden is het verschil, het is niet ideaal bij de achtervolgers...

9 km

Van Aert gaat harder dan zijn achtervolgers, maar die muur is nog op komst!

10 km

Na twee derde plaatsen wil de man van Team Jumbo-Visma nu heel graag de eerste plek. Tien seconden!

10 km

Schachmann doet het meeste werk in de achtervolging, maar de samenwerking is nog niet perfect.

11 km

Van Aert slingert zijn tijdritmotor aan en loopt wat uit. Acht seconden op dit moment!

11 km

Schachmann komt terug bij Bettiol en samen geven ze gas. Formolo zit er vlak achter.

12 km

Fuglsang moest ook een gat laten op Schachmann en Formolo. Hij heeft blijkbaar te vroeg gas gegeven.

12 km

Van Aert is van de strook af, vijf seconden op Bettiol!

12 km

Bettiol heeft nu een gat ten opzichte van Formolo, Schachmann en Fuglsang. 

 

Van Aert!

Van Aert slaat een gat! Bettiol leidt de achtervolging.

13 km

Het is begonnen! Bettiol neemt de kop!

13 km

Nog een kilometer tot de laatste strook. Gaat daar de beslissing vallen?

14 km

Van Avermaet en Stybar hebben elkaar gevonden, maar ze zijn kansloos voor de zege.

15 km

Snel nog een paar slokken, want de laatste strook is op komst!

16 km

Ze zijn van de strook af, de olympisch kampioen is het enige slachtoffer. De finale is in volle gang!

17 km

Bettiol is gegrepen, maar hij blijft gas geven. Van Aert neemt nu over.

18 km

Schachmann, Van Aert, Fuglsang en Formolo zijn in achtervolging.

Bettiol!

Nu is het Bettiol die gas geeft, hij pakt een meter of 10!

18 km

Van Aert was even weg, maar Schachmann en Fuglsang zijn alweer terug.

Van Avermaet kraakt!

Fuglsang trekt door en dat kost Van Avermaet de kop!

19 km

Ze zijn op de volgende strook, ruim twee kilometer! Van Aert en Schachmann werken vooralsnog samen.

21 km

Het gat is zo'n tien seconden, maar Bettiol is niet van plan dat te laten gebeuren!

Schachmann!

Schachmann valt aan en Van Aert zit op zijn wiel! Ze hebben direct een stevig gat.

22 km

Ze rijden weer op het asfalt, en het groepje stopt even met draaien

23 km

Het probleem voor Stybar is dat de stofwolken voorkomen dat hij de kopgroep kan zien...

23 km

Stybar probeert zich nog altijd terug te vechten naar de kop.

23 km

Een strook! Achthonderd meter aan grind, maar er komen nog twee stroken aan!

26 km

We liggen iets achter op schema. De finish zal rond 18.45 uur plaatsvinden!

27 km

Het is wachten op de volgende gravelstrook. Vooralsnog drinken de heren goed bij!

30 km

Ze werken goed samen vooraan. In het eerste groepje achtervolgers moet Zdenek Stybar alles alleen doen, een onmogelijke opgave.

Nog een keer de namen!

De zes mannen die het gaan uitmaken zijn:
Jakob Fuglsang
Wout van Aert
Greg Van Avermaet
Maximilian Schachmann
Alberto Bettiol
Davide Formolo

Abandon Nibali

De Haai is gestopt, na twee lekke banden en een valpartij!

34 km

Van Aert doet veel kopwerk, Van Avermaet eigenlijk niks!

36 km

Als deze groep met zijn allen bij de slotmuur aan zouden komen lijken alleen Fuglsang en Schachmann kans te maken. Maar daarvoor kan nog een hoop gebeuren!

Van der Poel op ruime achterstand

Van der Poel is nu ook gesignaleerd, helaas op ruime achterstand.

39 km

Peter Sagan is inmiddels getraceerd, maar die rijdt op een minuut op vijf.  Daar zit nog van alles tussen!

40 km

Het is afwachten of er nog achtervolgers gaan terugkomen, ze zijn niet in beeld! Van Aert geeft flink gas op kop van het groepje.

42 km

Fuglsang is gegrepen, en met zijn zessen zijn ze weer op het asfalt!

45 km

Van Aert schuift nu eindelijk op vanuit het laatste wiel. Fuglsang lijkt binnen handbereik door een inspanning van Bettiol.

46 km

Fuglsang heeft een voorsprong vaan bijna twintig seconden op Van Aert, Van Avermaet, Bettiol, Schachmann en Formolo.

46 km

Ook Van Aert en Van Avermaet hebben moeite, terwijl Formolo en Bettiol gas geven.

47 km

Fuglsang draait nog altijd door!

De namen!

De namen vooraan op een rij:
Jakob Fuglsang
Maximlilan Schachmann
Greg Van Avermaet
Alberto Bettiol
Wout van Aert
Davide Formolo

Kwiatkowski en Gogl hebben ondertussen moeite!

48 km

De laatste man in de achtervolgende groep is Maximilian Schachmann.

49 km

Achter Fuglsang zijn de acht mannen weer samen, met ook Michal Kwiatkowski en Alberto Bettiol erbij. Van der Poel en Alaphilippe zijn nog altijd in achtervolging.

49 km

Het scheurt he-le-maal! Formolo zit nog van voren, maar er ontstaan overal gaten.

Fuglsang!

Fuglsang gaat er weer vandoor, hij maakt zich boos op de motor, die hem op een stofwolk trakteert.

50 km

Nog negen man vooraan, met Van Aert, Fuglsang, Clarke, Gogl, Greg Van Avermaet en Davide Formolo erbij!

51 km

Van der Poel is in achtervolging, maar dit gat is stevig

51 km

Ook Alaphilippe moet een gat laten, er zijn nog een man of tien over!

52 km

Van der Poel zakt er doorheen, terwijl Fuglsang de boel kapottrekt.

52 km

De aanvallers worden nu een voor een gegrepen, terwijl het helemaal breekt in het pelotonnetje!

52 km

De groep met favorieten is nog twintig man groot, terwijl Gogl het tempo voorin opvoert

52 km

Zdenek Stybar voert het peloton aan, Wout van Aert zit goed van voren!

53 km

Gogl doet het meeste werk voorin.

53 km

De achtervolgers komen heel dicht bij Clarke.

Monte Santa Maria!

De zware strook is begonnen!

55 km

De man van Mitchelton is Jack Bauer!

56 km

Izagirre en Burghardt hebben ook Michael Gogl en een renner van Mitchelton-Scott mee!

57 km

Gorka Izagirre en Burghardt proberen nu ook de overstap te maken.

59 km

Simon Clarke met de aanval! Iedereen was even aan het eten, dus hij krijgt direct een gaatje.

60 km

Er zijn elf mannen te tellen, met nog eens elf op een seconde of tien. Van der Poel zit op het laatste wiel van de eerste groep.

Live-beeld!

Het is eindelijk begonnen. Geniet ervan allemaal!

64 km

Er hangen wat mannen aan het elastiek, nog vijftien man die er goed bij zitten.

65 km

De TV-uitzending begint, terwijl de renners bijna bij de Monte Sante Marie zijn!

Van der Poel niet gevallen

Alaphilippe was gevallen, Van der Poel slechts opgehouden.

Van der Poel en Alaphilippe

Van der Poel en Alaphilippe komen weer terug na de val!

67 km

CCC geeft nu ook gas voor Van Avermaet in het pelotonnetje!

Van der Poel erbij

Vincenzo Nibali, Alaphilippe en Van der Poel zouden bij de val liggen. Kunnen zij hun koers voortzetten?

70 km

Jungels laat zich min of meer bewust terugpakken. Er is nog een valpartij in het peloton, maar de schade is nog niet bekend.

70 km

Stefan Küng met een valpartij, terwijl Astana en INEOS de kop van het peloton nemen. Het is een slagveld op dit moment.

Van der Poel lek!

Mathieu van der Poel rijdt ook lek!

Kragh Andersen en Benoot

Team Sunweb meldt dat Søren Kragh Andersen en Tiesj Benoot, hun twee kopmannen, allebei hebben moeten afstappen door een onhandige lekke band.

Liveblog

Ook tijdens de uitzending voorzien we u van extra informatie! Ook als u het niet kunt zien kunt u bij ons terecht.

Bijna TV-beeld

Pak nog snel wat water! De liveblogger van dienst zit inmiddels in zijn onderbroek met een ventilator voor de TV, want de uitzending begint bijna!

71 km

In het peloton zitten Van der Poel, Alaphilippe en ook Wout van Aert nog alert van voren!

71 km

Bob Jungels heeft de oversteek naar de kop gemaakt, en hij heeft Marcus Burghardt en Lawson Craddock in zijn wiel meegenomen!

72 km

Terwijl de TV-uitzending bijna begint, spartelt Pellaud nog voor de elitegroep uit.

Kleine groep over

Het 'peloton' telt nog maar zo'n dertig renners!

72 km

Ook Daniel Oss geeft nu gas, waardoor de groep op een lint gaat. We zullen snel weten wat de schade is!

73 km

Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe plaatsen een aanval! Het peloton dunt uit, en Pellaud wordt gegrepen.

Van Vleuten wint!

Annemiek van Vleuten met een heerlijke prestatie. Vijf koersen in 2020, vijf zeges!

91 km

De Zwitser is halverwege de koers!

95 km

De voorsprong neemt wat af, het is nu twee minuten.

95 km

De andere achtervolgers zijn ook teruggegrepen door het peloton, terwijl Pellaud nog altijd drie minuten heeft!

Van Vleuten!

In de vrouwenkoers is Annemiek van Vleuten ondertussen bezig met een wanhoopspoging om Mavi Garcia terug te pakken!

100 km

De laatste 100 kilometer gaan van start! Pellaud is nog altijd de eenzame leider!

Strook 5 en 6

De vijfde en zesde strook van de dag gaan elkaar nu in rap tempo opvolgen. Dit wordt zwaar!

104 km

Volgens Velon is Tadej Pogacar inmiddels te vinden op een onoverbrugbare achterstand. 

Van Kessel

De onderneming van Van Kessel zit er overigens op, hij is al een tijdje terug in het peloton.

118 km

Terwijl Pellaud doortrapt doet het peloton wat rustiger aan, wat hem een voorsprong van bijna vier minuten oplevert.

Uitzending vrouwenkoers

De vrouwenkoers wordt inmiddels uitgezonden, de mannenkoers laat nog op zich wachten!

123 km

Pellaud heeft weer twee minuten voorsprong, terwijl de mannen richting de zware vijfde strook gaan.

Van Dijk in vrouwenkoers!

Ellen van Dijk valt aan in de vrouwenkoers! Het speciale daaraan is dat ze op de fiets van Koen de Kort rijdt, door de laffe diefstal van vannacht!

Pogacar

Leuk en aardig, dat sparen, maar Tadej Pogacar heeft nu een gaatje moeten laten met het peloton, hij doet zijn best om weer terug te keren!

Pogacar spaart zich

Volgens de data van Velon zit Tadej Pogacar goed verscholen in het peloton, waar hij maar 4% van de tijd in het rood heeft hoeven rijden!

130 km

Alleen Pellaud is vooraan over, en hij heeft het peloton weer op twee minuten gereden. Zijn oud-kopgroepgenoten zweven er nu ergens tussen.

Derde strook

Op de derde strook van de dag zien de renners er nog redelijk schoon uit!

Sagan rijdt lek!

Peter Sagan heeft pech, net nu de mannen van Jakob Fuglsang het gaspedaal intrappen. Hij zal hard moeten werken om terug te komen na zijn lekke band.

139 km

Het groepje van zes heeft nog maar een halve minuut voorsprong!

143 km

Er wordt wat harder gereden in het peloton nu, dus de kopgroep verliest een paar tientallen seconden. In het peloton doen Astana en BORA-hansgrohe wat werk.

148 km

De tweede grindstrook heeft niet voor veel chaos gezorgd, maar Sam Bewley heeft wel de handdoek in de ring gegooid. Daar had hij dan zo lang op gewacht...

150 km

Van Kessel en de zijnen houden een stabiele voorsprong op dit moment.

Ondertussen in de vrouwenkoers

Het vrouwenpeloton is inmiddels volledig ontploft! Daar moeten ze nog zestig kilometer rijden.

153 km

Oei! Julian Alaphilippe heeft problemen met zijn fiets. Hopelijk is hij snel terug in het peloton...

50 km/h!

Velon heeft de gegevens van Oliver Naesen gecheckt, en het eerste deel van de koers hebben de mannen gemiddeld 50,1 kilometer per uur gereden. Gekkigheid!

159 km

De mannen krijgen nu ruim twee minuten, maar het zal straks zwaarder worden!

162 km

De achtervolgers zijn bij Pellaud, en nu krijgen ze wél een ruime minuut!

166 km

In de groep van Van Kessel bevinden zich verder Nicola Bagioli, Quentin Pacher, Iuri Filosi en Benjamin Declercq. Zij rijden een handvol seconden achter Pellaud, maar het peloton geeft ze nog geen minuut!

Vrouwen op San Martino

Ondertussen zijn de vrouwen aangekomen op de langste strook van de dag, San Martino!

170 km

Simon Pellaud rijdt in zijn eentje voorop. Corné van Kessel zit in een achtervolgend groepje.

Wie is hitte-bestendig?

Velofacts klopte een rijtje renners op dat ooit top vijf finishte in een bloedhete race. Kunnen zij het vandaag ook?

Stof!!

Zet je bril maar op voor de TV, want het wordt vandaag stoffiger dan ooit!

Alaphilippe

Julian Alaphilippe kijkt zeer vastberaden over zijn mondkapje heen. Die wil hier gewoon weer winnen!

Van Kessel

Corné van Kessel, vooral bekend als crosser, roert zich! Hij wil zich graag van voren laten zien!

Van der Poel

Hij is misschien wel de grote favoriet voor vandaag, maar Mathieu van der Poel is ook op zijn hoede: 'Een paar stroken liggen er erg slecht bij.'

Start!

Het peloton is van start gegaan!

Mannen aan de start

Bas Tietema ziet hoe de mannen klaar staan voor de start!

TV en tijden

Op zo'n dag is het natuurlijk belangrijk om te weten waar en hoe laat u moet inschakelen. Lees het allemaal in dit handige overzicht!

Dillier

Diezelfde Silvan Dillier was overigens niet te spreken over het feit dat hij verstek moest laten gaan: 'Ik ben de gezondste persoon op aarde.'

Deelnemers

Een enorm sterk veld!

Fietsen Trek

Raar nieuws vanochtend bij Trek-Segafredo. Iemand was er vandoor gegaan met zes van de koersfietsen...

Welkom!

Hartelijk welkom bij onze liveblog, we zullen u zo accuraat mogelijk op de hoogte houden van alles wat er in en om de koers gebeurt. Veel plezier vandaag in ieder geval, wij staan al bol van enthousiasme!

Voorbeschouwing

Alles wat u moet weten voordat het begint!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws