Van der Poel behoudt ondanks pech in Strade Bianche goede moed Algemeen nieuws

Van der Poel behoudt ondanks pech in Strade Bianche goede moed

Door Jannick van der Hooft 02 augustus 2020 | 08:25


Mathieu van der Poel zag zijn kansen op winst in de Strade Bianche verdwijnen door een lekke band. Op zijn Instagram-pagina reageert hij op de race, waarin hij uiteindelijk vijftiende werd.

'Het gebeurde recht vooraan', laat ploeggenoot Floris De Tier weten via zijn ploeg. 'Ik ben direct gestopt en heb mijn wiel gegeven.' Het mocht niet baten, want Van der Poel verloor positie. 'Andere wagens hoorden natuurlijk ook meteen dat Mathieu lek had gereden, dus die zullen het tempo toen wel hebben opgevoerd. Het was een heel slecht moment. Ik denk dat we daar de koers hebben verloren.'

Ondanks de pech op het verkeerde moment, heeft Van der Poel nog steeds een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden. Na maanden zonder wedstrijdkilometers is de Nederlander blij dat er eindelijk weer geraced kon worden. 'En nu iedereen veilig en gezond blijven', geeft hij zijn collega's in het peloton mee. De volgende wedstrijden op het programma van Van der Poel zijn Milaan-Turijn en enkele dagen later Milaan-Sanremo.

Lees hier de reacties van andere coureurs.

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws