[Update] Bardet slaat Mont Ventoux over na crash, focus op Dauphiné Algemeen nieuws

[Update] Bardet slaat Mont Ventoux over na crash, focus op Dauphiné

Door Bram van der Ploeg 05 augustus 2020 | 13:06


(5 augustus 2020) Romain Bardet vreest voor een blessure aan zijn elleboog. De Fransman viel al in de eerste etappe van La Route d'Occitanie en hoewel hij de wedstrijd helemaal uitreed, klaagt hij na afloop over veel pijn.

Bardet ging in de eerste rit in Occitanie tegen het asfalt, maar finishte desondanks als achtste in die etappe. In de derde etappe, een zware bergrit met diverse Pyreneeëncols, werd hij andermaal achtste, op slechts een dikke minuut van winnaar Egan Bernal. In de laatste etappe fungeerde Bardet als knecht bij AG2R, door ploegmaat Benoit Cosnefroy in de finale af te zetten. Die maakte het af en won de rit. 

Van harte ging het echter niet voor Bardet, zo blijkt nu. 'Mijn race was al na de eerste dag over, sindsdien was het overleven', zo vertelt hij aan Sud Ouest. Ik heb zoveel pijn. Ik zal woensdag röntgenfoto's laten maken en behandeld worden, want hier heb ik geen lol aan. Het grootste probleem is mijn elleboog. Ik heb veel moeite om aan mijn stuur te trekken. Het is nog vier weken tot de Tour de France, dus ik neem geen risico.' 

Bardet zou in principe op donderdag starten in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge, alvorens hij naar de Dauphiné gaat. De foto's moeten uitwijzen of dat realistisch is of dat zijn voorbereiding richting de Tour een serieus knauw krijgt. Bardet was overigens niet de enige Fransman die gehavend uit Occitanië kwam. Ook Lilian Calmejane van Total Direct Energie ging tegen de grond, en wel in de slotetappe. Hij moet een week rust houden in verband met de vele schaafwonden op zijn lichaam.

Update - 5 augustus 2020 (13.04 uur): Bardet niet op Mont Ventoux

Romain Bardet slaat donderdag de Mont Ventoux Dénivelé Challenge over, zo meldt zijn ploeg AG2R. De elleboogblessure waarmee de Fransman rond reed in La Route d'Occitanie blijkt na onderzoek een kneuzing te zijn. Bardet zal rust houden en de focus leggen op de Dauphiné, die later deze maand begint. 

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws