Wereldkampioen Pedersen snelt naar zege in rit twee Ronde van Polen Algemeen nieuws

Wereldkampioen Pedersen snelt naar zege in rit twee Ronde van Polen

Door Tom van der Salm 06 augustus 2020 | 18:30


Daags na het drama rondom Fabio Jakobsen heeft Mads Pedersen de sobere tweede etappe van de Ronde van Polen gewonnen. Na een perfecte voorbereiding op de massasprint bleek de regenboogtrui sterker dan Pascal Ackermann en Davide Ballerini. Pedersen pakt ook de leiderstrui.

Het liefst had hij de leiderstrui aan iemand van Deceuninck-Quick-Step gegeven, maar ondanks de vraag bij de organisatie stond Kamil Malecki van CCC Team voor de tweede rit in het geel. Met de gedachte bij Fabio Jakobsen ging zijn ploeg Deceuninck van start, na goed overleg met de renners, stafleden en de psycholoog van dienst. 

Het was een sombere start, maar toen er eenmaal gefietst werd, was er zoals altijd gewoon een kopgroep die wegreed. Maciej Paterski (Poolse selectie) en Julius van den Berg (EF Pro Cycling) kozen met zijn tweeën het hazenpad. Het peloton liet snel begaan. Na 44,5 kilometer in het eerste uur hadden de twee 5.50 minuten te pakken op het peloton, waar onder meer BORA-hansgrohe controleerde voor sprinter Ackermann. 

Gezapige rit met spektakel op het eind

Het feit dat de vluchtgroep slechts uit twee renners bestond deed de amusementswaarde geen goed. De teams van de spurters controleerden de voorsprong met sprekend gemak, waardoor het voor enig kijkplezier wachten was tot de laatste tien kilometer. Paterski en Van den Berg werden net voor die mijlpaal ingerekend door de grote groep.

Mitchelton-Scott was de meest bedrijvige ploeg in dienst van haar sprinter Mezgec, terwijl ook Trek-Segafredo zich roerde in al het geweld. De strijd om de eerste posities barstte pas echt los in de laatste vier kilometer, toen de renners de snelweg opdraaiden en met meerdere ploegen de eerste rijen konden bezetten. Bij het terugdraaien nam Team INEOS resoluut de kop, met de snelle mannen in hun spoor.

Na de cruciale rotonde op krap twee kilometer van de meet reed de Britse miljoenenformatie nog steeds aan de leiding, met Trek-Segafredo in hun spoor. Wereldkampioen Pedersen zat uitstekend geplaatst en er werd ook voor hem aangetrokken. De Deen zette zijn sprint al van ver in, met de Duitse spurtbom Ackermann in zijn wiel. Ackermann kon er echter niet overheen komen en moest zijn meerdere erkennen in de regenboogtrui. Ballerini sleepte achter de twee toppers een knappe derde plaats uit het vuur voor zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 2 Ronde van Polen

1. Mads Pedersen
2. Pascal Ackermann ''
3. Davide Ballerini ''
4. Rudy Barbier ''
5. Alberto Dainese ''
6. Albert Torres ''
7. Szymon Sajnok ''
8. Jasper Philipsen ''
9. Piet Allegaert ''
10. Jurgen Roelandts ''

Klassement na etappe 2 Ronde van Polen

1. Mads Pedersen
2. Pascal Ackermann + 0.04
3. Kamil Malecki ''
4. Luka Mezgec + 0.06
5. Davide Ballerini ''
6. Wout Poels + 0.09
7. Jasper Philipsen + 0.10
8. Szymon Sajnok ''
9. Alberto Dainese ''
10. Mark Cavendish ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws