Groenewegen in tranen en vol schuldgevoel: 'Dit was duidelijk mijn fout' Algemeen nieuws

Groenewegen in tranen en vol schuldgevoel: 'Dit was duidelijk mijn fout'

Door Gerrit van Loon 07 augustus 2020 | 18:46


Verslagen en hevig geëmotioneerd heeft Dylan Groenewegen bij de NOS gereageerd op de dramatische eerste etappe van de Ronde van Polen. 'Ik heb er spijt van', zegt de renner op camera. Eerder bood zijn team Jumbo-Visma al excuses aan.  

Fabio Jakobsen klapte met tachtig kilometer per uur over de hekken heen en onderging een operatie van vijf uur, voornamelijk aan zijn gezicht, en werd in een Pools ziekenhuis tot vrijdagmiddag in een kunstmatige coma gehouden. Groenewegen vertelt tegen de NOS hoe hij het ongeluk en de dagen sindsdien heeft beleefd. 'Laten we duidelijk zijn dat het nooit mijn intentie is om andere renners in gevaar te brengen', zegt hij met trillende stem. 'Maar dit was duidelijk mijn fout. Ik week van mijn lijn af en dat mag niet.'

Groenewegen: 'Ik raak de fiets voorlopig niet aan'

Aan zijn eigen valpartij hield Groenewegen een gebroken sleutelbeen over, maar dat realiseerde hij zich op de avond na de val nog nauwelijks. 'Ik heb alleen maar aan Fabio en zijn familie gedacht en ik hoop dat hij snel herstelt', zegt hij snikkend. Groenewegen wordt door zijn ploeg uit koers gehouden zolang de UCI en de disciplinaire commissie geen uitspraak hebben gedaan, maar het hoofd van de sprinter staat ook helemaal niet naar fietsen. 'Ik raak de fiets voorlopig even niet aan. Aan sprinten denken, is heel ver weg. Ik zal er de komende maanden niet eens aan denken te fietsen. We zullen wel kijken hoe het daarna gaat lopen.' (foto: Sirotti). 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws