Lefevere iets milder voor Groenewegen, maar: 'Rechtszaak zetten we door' Algemeen nieuws

Lefevere iets milder voor Groenewegen, maar: 'Rechtszaak zetten we door'

Door Bram van der Ploeg 14 augustus 2020 | 10:13


Patrick Lefevere neemt zijn woorden dat Dylan Groenewegen volgens hem in de gevangenis moet terug. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step was na de verschrikkelijke crash van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen keihard voor Groenewegen, die inmiddels zijn spijt heeft betuigd.

De sprinter van Jumbo-Visma vertelde bij de NOS in tranen dat hij amper slaapt en louter aan Jakobsen denkt. 'Ik heb natuurlijk de spijtbetuiging gezien van Groenewegen. Ik ben geen onmens, ik besef dat hij ook heel erg aangedaan is en dat hij de zware crash van Fabio niet heeft gewild', zo schrijft Lefevere in Het Nieuwsblad.

Lefevere geeft echter wel aan dat de rechtszaak tegen Groenewegen wordt doorgezet. 'Ik neem terug dat ze hem in de gevangenis moeten gooien – dat was de emotie van het moment – maar onze rechtszaak tegen hem zetten we door. We weten welke stappen we daarvoor moeten zetten en hebben ook een Poolse advocaat in de arm genomen.'

Lefevere: 'Geen slecht idee als Jakobsen een klacht indient'

'Ik zou het persoonlijk geen slecht idee vinden dat Fabio ook in Nederland een klacht indient tegen Groenewegen, in eigen naam dan', vervolgt Lefevere. 'Dat zou onze positie juridisch sterker maken, maar het moet voor de volle honderd procent zijn eigen beslissing zijn. Niet die van mij, maar zeker ook niet die van zijn makelaars, die aan beide kanten van het hek betrokken partij zijn.' (foto: Sirotti)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
14 Aug 2020 om 18:55

De positie van Lefevere is niet te benijden want juridisch gezien valt er niks te halen bij Groenewegen. Groenewegen zelf wil maar één ding en dat is dat Jakobsen terugkeert als topsprinter. Willen we dat niet allemaal?

Wout paraat
14 Aug 2020 om 16:47

Als een schaap over de dam is,volgen er meer.

Giovanni Ristucci
14 Aug 2020 om 11:15

Le Fevere zal een schadevergoeding willen zeker stellen mocht Fabio blijvend nadelige gevolgen ondervinden van de ernstige valpartij.

Reageer


Meer nieuws