Dumoulin na weer een bergklim: ‘Topvorm is er nog niet, gaat goede kant op’ Algemeen nieuws

Dumoulin na weer een bergklim: ‘Topvorm is er nog niet, gaat goede kant op’

Door Gerrit van Loon 14 augustus 2020 | 18:34


Tom Dumoulin reed vrijdag de halve slotklim op kop in dienst van Primoz Roglic. De renner laat op de website van Jumbo-Visma weten dat het niet zijn meest beste koersdag was.

Maar wees gerust. Schiet niet in paniek. Zoals we Dumoulin kennen, komt er na elke uitspraak een nuancering. ‘Donderdag voelde ik me eigenlijk beter, maar toen had ik materiaalpech aan de voet van de slotklim.’ Hij moest van fiets wisselen en daardoor reed Nederlander de hele slotklim van achteren. Robert Gesink moest bij hem blijven.

Tegen NU.nl zei Dumoulin dat op kop boren om koplopers terug te halen ook nadelen heeft. Aan de streep hadden Steven Kruijswijk en hij een minuut tijdverlies. De twee Nederlanders staan zodoende nu niet in de top tien van het klassement. 'Dit was een goede rit om te oefenen voor de Tour, hoe we het dan gaan doen met drie kopmannen', concludeerde Dumoulin. 'Je zag nu dat Steven en ik tijd verliezen en uit de top van het klassement wegvallen als we op kop gaan sleuren en dat is wat we in de Tour niet willen.'

Dumoulin: 'We willen de Dauphiné winnen'

Elk nadeel heb z’n voordeel, vindt ook Dumoulin. ‘Wel was het een goede etappe om bepaalde dingen te testen met het oog op de Tour de France. Aan de andere kant willen we hier ook de Dauphiné winnen. We hebben een sterke ploeg en Primoz heeft laten zien heel sterk te zijn op dit moment. Mijn topvorm is er nog niet, maar het gaat wel de goede kant op.’ (foto: Shootmetoo.nl /@Remogino1).

Lees 4 Reacties

Tags:

Reacties

Theovv
15 Aug 2020 om 14:40

Omdat Dumoulin er een tijdje uit heeft gelegen en Roglic toen goed presteerde vindt iedereen Roglic in eens in alle opzichten beter dan Dumoulin. Wat een onzin, de mannen zijn aan elkaar gewaagd als ze beiden in topvorm zijn. Dumoulin was de betere in een rechtstreeks duel in de Tour van 2018. Ze hebben beiden een grote ronde gewonnen, maar de Giro van Dumoulin was zwaarder dan de Vuelta van Roglic, en Dumoulin heeft nog een 2e plaats in de Tour en 2e plaats in de Giro erbij, dus wat dat betreft heeft Dumoulin nog steeds een streepje voor.

Ennie Quipere
15 Aug 2020 om 11:43
Quote van Aart Planck
De goed verstaander bespeurt hier en daar toch wat scheurtjes in de gunfactor tussen de drie kopmannen. Het gezicht van Kruiswijk spreekt soms ook boekdelen.
Het lijkt mij overigens dat Kuss en Bennet sterk genoeg zijn om het kaft van het koren te scheiden op een beklimming. Daarna wordt het toch een individuele sport.

De vraag is hoe stabiel Kuss en Bennett zullen zijn. Dat Dumoulin geïrriteerd is moge duidelijk zijn en dat dit het eerste haarscheurtje is, ook.
Maar de realiteit is dat Roglic op alle punten een betere wielrenner is dan Dumoulin. Nu is alles nog "koek en ei", maar er is weinig tegenslag voor nodig om de sfeer te doen omslaan.
Roglic verdient naar verluidt 2 miljoen p.j, Dumoulin 1 miljoen meer, wielrennen is een individuele sport, niets is wat het lijkt, de "mindere goden" in de ploeg zullen zich graag laten gelden...

Aart Planck
15 Aug 2020 om 11:18

De goed verstaander bespeurt hier en daar toch wat scheurtjes in de gunfactor tussen de drie kopmannen. Het gezicht van Kruiswijk spreekt soms ook boekdelen.
Het lijkt mij overigens dat Kuss en Bennet sterk genoeg zijn om het kaft van het koren te scheiden op een beklimming. Daarna wordt het toch een individuele sport.

Ennie Quipere
15 Aug 2020 om 09:53

'Dit was een goede rit om te oefenen voor de Tour, hoe we het dan gaan doen met drie kopmannen',

De realiteit is nog steeds niet tot hem doorgedrongen. Benieuwd hoe ze dit maandag gaan communiceren.

Reageer


Meer nieuws