[Update] Ploegleider: 'Bernal had gewoon kunnen fietsen vandaag' Algemeen nieuws

[Update] Ploegleider: 'Bernal had gewoon kunnen fietsen vandaag'

Door Tom van der Salm 15 augustus 2020 | 18:22


(15 augustus 11.30 uur) Egan Bernal stapt zaterdag door rugproblemen niet meer op in de vierde etappe van het Critérium de Dauphiné. Dat maakte de organisatie van de Franse rittenkoers bekend.

Volgens verslaggever Han Kock van de NOS zou de winnaar van de Tour de France van 2019 kampen met rugproblemen, die hem dus tot opgave zouden hebben gedwongen in de voorbereidingskoers op de Tour. 

De INEOS-kopman start uit voorzorg niet meer, zo vertelt teamgenoot Geraint Thomas. 'Hij heeft de competitie die hij nodig had in de benen. Met het oog op de Tour is dit verstandiger.' Bernal stond op de zevende plek in het klassement en moest de afgelopen dagen zijn meerdere erkennen in Primoz Roglic. 

Update - 15 augustus 2020 (18.22 uur): Rasch: 'Bernal had gewoon kunnen fietsen'

Ploegleider Gabriel Rasch van Team INEOS heeft de grootste zorgen rondom de blessure van Egan Bernal weggenomen. De Noor verklaart op de ploegsite dat het uit koers halen van de Colombiaan niet meer dan een voorzorgsmaatregel was. 'We wilden de blessure genoeg tijd geven om te  herstellen voor de Tour. Egan had vandaag gewoon kunnen rijden, we voelden dat hij voor nu gewoon genoeg gereden heeft. Hij heeft deze blessure al eerder gehad, dus we focussen ons nu op optimaal herstel.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws