Toptalent Hayter schenkt INEOS Grenadiers zege in Giro dell'Appennino Algemeen nieuws

Toptalent Hayter schenkt INEOS Grenadiers zege in Giro dell'Appennino

Door Tom van der Salm 19 september 2020 | 15:25


Ethan Hayter heeft de 2020-uitvoering van de Giro dell'Appennino op zijn naam geschreven. De talentvolle Brit bleek na een harde koers de snelste van een selecte groep, voor Alessandro Covi en Robert Stannard. 

De strijd om de kopgroep was voor een eendaagse wedstrijd zeer serieus. Verschillende renners moesten er hard aan trekken voordat het elastiek uiteindelijk brak. Het waren Fabien Doubey, Yukiya Arashiro, Hernán Aguirre, Michael Belleri, Sebastián Mora, Delio Fernández en Mulu Kinfe Hailemichael die een gat sloegen. NIPPO DELKO was daarmee de enige ploeg die met twee renners vertegenwoordigd was.

Het peloton gaf de vroege vluchters niet veel tijd, en onder aanvoering van de troepen van Trek-Segafredo werden de vluchters rijkelijk vroeg ingerekend. Vervolgens was het aan Gianluca Brambilla en Mikel Bizkarra om het hazenpad te kiezen. De ranke Italiaan vond het nog steeds niet hard genoeg gaan, hij loste zijn Baskische metgezel. 

De dappere Brambilla werd op tien kilometer van de finish ingerekend door de manschappen van INEOS Grenadiers. Het harde werk van de Britse ploeg werd beloond, daar één van hun jonge mannen het succesvol af wist te ronden. Ethan Hayter mocht de handen in de lucht gooien na een sprint met een redelijke groep. (foto: INEOS Grenadiers)

Uitslag Giro dell'Appennino 2020

1. Ethan Hayter
2. Alessandro Covi ''
3. Robert Stannard ''
4. Jacopo Mosca ''
5. Gotzon Martín ''
6. Maurits Lammertink ''
7. Marco Canola '' 
8. Enrico Battaglin ''
9. Giovanni Visconti ''
10. Marco Tizza ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws