BK tijdrijden | 'Super trotse' Van Aert volgens Campenaerts 'beste van de wereld' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

BK tijdrijden | 'Super trotse' Van Aert volgens Campenaerts 'beste van de wereld'

BK tijdrijden | 'Super trotse' Van Aert volgens Campenaerts 'beste van de wereld'

Wout van Aert prolongeerde donderdag zijn Belgische tijdrittitel na een indrukwekkende race tegen de klok. De renner van Jumbo-Visma klopte Victor Campenaerts met een halve minuut voorsprong en kan zo met vertrouwen uitkijken naar de Tour de France. Dit zijn de reacties van de eerste vier uit de uitslag, gegeven bij Sporza.

Van Aert: 'Hoop trui nu meer eer te kunnen aandoen'

Van Aert knalde uit de startblokken en had bij het eerste tussenpunt al vijftien seconden voorsprong te pakken. Hij is blij met zijn tijdrit, al was die wel zwaarder dan verwacht. 'Het was een parcours op de power, maar ook technischer dan verwacht. Het was concentreren en goede lijnen rijden en het plan was om in de laatste ronde nog iets over te hebben. Het was echter op karakter, maar gelukkig had ik al een voorsprong. Ik wist in de laatste ronde niet alles uit de kast hoefde te halen, al mocht ik geen fouten maken in de bochten.'

'Het is een mooie titel, maar wel een kampioenschap waar twee favorieten niet bij zijn', zo doelt hij op het ontbreken van de geblesseerden Remco Evenepoel en Yves Lampaert van Deceuninck-Quick-Step. Het mag de pret echter niet drukken. 'Ik ben er trots op en hoop de trui nu meer eer te kunnen aandoen', aldus Van Aert, die in 2019 slechts eenmaal in de kampioenentrui kon starten en in die tijdrit in de Tour verschrikkelijk geblesseerd raakte.

Campenaerts: 'Ik ben klaar voor het EK'

Campenaerts werd tweede bij het BK en eindigde daarmee in niemandsland. Na een recente valpartij startte de Belg met rugklachten, maar na afloop was hij tevreden. 'Ik had graag Wout van Aert geheten, hij was ook de topfavoriet. Ik voelde me goed en op dertig seconden eindigen van Van Aert, is eindigen op dertig seconden van de beste van de wereld op dit moment. Ik ben blij met mijn conditie en heb geen last gehad van mijn rug.'

In de dagen voor het BK was het nog even de vraag of Campenaerts überhaupt kon starten, maar dat lukte uiteindelijk goed. 'Mijn voorbereiding was niet optimaal, maar als ik de Dauphiné had gereden, was ik vermoeider geweest. Ik ben klaar voor het EK, dat is misschien wel makkelijker te winnen dan het BK, met de afwezigen door de Tour de France', zo doelt hij op onder meer Van Aert.

Frison: 'Een beetje onverwacht'

Frederik Frison zorgde namens Lotto Soudal voor een derde plaats. Het was een knappe prestatie, want hij hield daarmee Thomas De Gendt achter zich. 'Dit was toch wel een beetje onverwacht. De Gendt was bij het eerste tussenpunt sneller dan mij en ik was zelf ook snel gestart. Ik heb het tempo goed kunnen vasthouden en ben zeer tevreden. Ik heb gisteren de laatste etappe in de Ronde van Wallonie niet uitgereden, anders was dit lastig geworden.'

De Gendt: 'Ontgoocheling dat ik niet op het podium sta'

De Gendt was uiteindelijk het grootste slachtoffer. Hij werd vierde en kon daar onmogelijk tevreden mee zijn, op bijna twee minuten van Van Aert. 'Ik heb zitten vechten tegen de wind. Mijn eerste ronde was de beste en daarna was ik aan het sukkelen om het tempo vast te houden. Het is een ontgoocheling dat ik niet op het podium sta, al ben ik niet door iedereen weggereden. Iedereen is op zijn plaats terecht gekomen.' (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws