Chaves en Adam Yates voor ritzeges in Tour, Simon Yates wil Giro winnen Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Chaves en Adam Yates voor ritzeges in Tour, Simon Yates wil Giro winnen

Chaves en Adam Yates voor ritzeges in Tour, Simon Yates wil Giro winnen

Mitchelton-Scott heeft zijn voorselecties voor de Tour de France en de Giro d'Italia bekend gemaakt. De Australische formatie kiest opvallend genoeg voor een aanvallende tactiek in de Tour, met de blik gericht op ritzeges. In de Giro gaat het vol voor het klassement.

Het ontbreken van enige klassementsambities in de Tour is opvallend, aangezien Mitchelton-Scott met Adam Yates en Esteban Chaves afreist naar Frankrijk. Of zij een klassement meteen overboord gooien is niet helemaal bekend, maar sportief directeur Matt White denkt dat een aanvallende koersstijl beter bij deze editie past. 'Na het succes van vorig jaar (Mitchelton-Scott won vier etappes, red.) willen we weer voor ritzeges gaan', zo is hij stellig.

'We zijn enkele etappes nu al aan het verkennen. Het zal door de zware eerste week lastig worden voor de vluchters, maar als we in de tiende etappe in de Pyreneeën zijn beland, zullen er meer kansen zijn. Als het klassement wat meer in de plooi ligt, zullen er mogelijkheden liggen', aldus White. Waar Mitchelton-Scott in ieder geval geen hoofddoel maakt van een goed klassement in de Tour, daar mikt het in oktober in de Giro d'Italia vol op eindwinst met Simon Yates. 'We zullen Simon helpen, zo goed als mogelijk voor het optimale resultaat. Als team willen we proberen te winnen.'

In de Tour de France rekent Mitchelton-Scott naast Adam Yates en Chaves op onder meer sprinter Luka Mezgec en klassieke man Daryl Impey. Ook Mikel Nieve staat op de short-list. Voor de Giro gaan er geen sprinters of rittenkapers mee. Met onder andere Jack Haig en Lucas Hamilton heeft Simon Yates bergop sterke helpers.

Voorselectie Mitchelton-Scott Tour de France 2020

Jack Bauer
Sam Bewley
Brent Bookwalter
Esteban Chaves
Alex Edmondson
Tsgabu Grmay
Daryl Impey
Chris Juul-Jensen
Luka Mezgec
Mikel Nieve
Adam Yates

Voorselectie Mitchelton-Scott Giro d'Italia 2020

Simon Yates
Edoardo Affini
Brent Bookwalter
Jack Haig
Lucas Hamilton
Michael Hepburn
Damien Howson
Chris Juul-Jensen
Cameron Meyer
Nick Schultz
Andrey Zeits

(foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws