Contador over inschatten Froome: ‘In dat opzicht één van de gekste renners’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Contador over inschatten Froome: ‘In dat opzicht één van de gekste renners’

Contador over inschatten Froome: ‘In dat opzicht één van de gekste renners’

De tweestrijd tussen Alberto Contador en Chris Froome vormde één van de mooiste schouwspellen in het wielrennen van de afgelopen tien jaar. In heroïsche duels legden ze elkaar het vuur aan de schenen en kluisterden ze jarenlang wielerfans aan het televisiescherm.

Voor Contador was het aanvankelijk wennen aan de rivaal Froome. Hij nam het namelijk niet alleen op tegen een individu, zoals zijn rivaliteit met Andy Schleck, maar tegen een ploeg van grotendeels topklimmers. ‘Om eerlijk te zijn vocht ik meer tegen Sky dan tegen Froome. Ik moest het opnemen tegen de strategie waarmee door Sky werd gekoerst’, vertelt Contador in een interview met Procycling.

Naast de enorme sterkte van Team Sky had Contador het ook lastig met de renner Froome, die lastig in te schatten was. Vaak leek het in eerste instantie of de viervoudig Tourwinnaar een moeilijk moment had, maar tot frustratie van Contador kwam hij met zijn kenmerkende koffiemolentje steeds weer bovendrijven. ‘In dat opzicht is hij één van de gekste renners die ik in mijn loopbaan heb meegemaakt’, aldus de ex-renner.

Contador: 'Ik durf niet te zeggen wie er gaat winnen'

Intussen draait het bij Team INEOS (vroeger Team Sky) allang niet meer om alleen Froome. Met Geraint Thomas en Egan Bernal beschikt de Britse ploeg over de laatste twee Tourwinnaars en de laatste Tourwinst (2017) van Froome is onderhand ook al even geleden. Bovendien is het de vraag of hij na zijn zware valpartij in het Critérium du Dauphiné nog zijn topniveau kan evenaren. Hoewel Contador Bernal als dé nieuwe standaard in het rondewerk ziet, sluit hij een vijfde Tourwinst van Froome niet uit. ‘Wanneer Bernal en Froome allebei voor hun eigen kans mogen in de Tour, durf ik niet te zeggen wie er gaat winnen.’ (Foto: Sirotti, 2014)

De mei-editie van Proycling is onder andere hier verkrijgbaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws