Cosnefroy pakt zege in GP la Marseillaise na sprint met vier Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Cosnefroy pakt zege in GP la Marseillaise na sprint met vier

Cosnefroy pakt zege in GP la Marseillaise na sprint met vier

Benoît Cosnefroy heeft vanuit een groepje van vier sterke renners de sprint weten te winnen in de GP la Marseillaise. De Fransman van AG2R La Mondiale klopte Tom Devriendt en Valentin Madouas.

Vroeg in de wedstrijd was er een groep die het hazenpad koos. Baptiste Bleier, Samuel Leroux, Lucas de Rossi, Lindsay De Vylder, Luc Wirtgen en Marti Maquez waren de zes mannen die zich van voren mochten laten zien. Ze bouwden hun voorsprong langzaam uit, tot die stagneerde rond de vijf minuten.

Het was De Rossi die een aanval wist te plegen, wat voor Bleier betekende dat de vlucht voor hem ten einde was. Marquez kon een tegenaanval plegen, maar lang duurde het niet. Marquez en De Rossi bleven vechten, maar met vijftien kilometer te gaan werden ook zij teruggepakt. Dat was het moment dat de echte finale kon gaan losbarsten. Een groep bestaande uit Madouas, Cosnefroy, Jesus Herrada en Devriendt wist een gat te pakken.

Er was geen tijd om naar elkaar te kijken, want het gat met het peloton was klein, constant rond de twintig seconden. In het peloton nam Groupama-FDJ het voortouw, ondanks dat Madouas in de kopgroep zat. Ondanks dat liep de groep uit. De mannen vooraan bleven samenwerken, maar konden niet voorkomen dat de voorsprong nog maar vijftien seconden was op drie kilometer van de streep. Uiteindelijk wist Cosnefroy de sprint te winnen. (Foto: Sirotti, 2019)

Uitslag GP la Marseillaise

1. Benoît Cosnefroy
2. Tom Devriendt
3. Valentin Madouas
4. Jesus Herrada
5. Clément Venturini
6. Edward Planckaert
7.
8.
9.
10.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws